Kendinizi yenileyin

Kendinizi yorgun, halsiz ve isteksiz hissediyorsanız, enerjinizi yükseltmek için her zaman yaptığınız işlerin dışına çıkmanız gerekiyor.

Her gün aynı işleri aynı biçimde yapıyor olmak; hem zihinsel, hem duygusal, hem de bedensel olarak kilitlenmenize neden olur. Zaman zaman alışkanlıkların dışına çıkıp öğrendiğinizden ve alıştığınızdan daha farklı bir biçimde çevrenize bakacak olursanız, kendinizi çok farklı hissedeceksiniz.

İnsan sürekli bir koşuşturmaca içerisinde bulunduğu için ne halde olduğunun farkına varamıyor. Sürekli bitmesi gereken işler ve yetiştirilmesi gereken yerler olduğundan, bütün dikkatini buna yöneltiyor ve kendisinin farkında olamıyor.

Sahip olduğumuz en değerli varlık olan bedenimize gereken ilgiyi göstermeli, hor davranmamalı ve ciddi bir ihtiyaç duyulmasa bile dinlenmek için zaman ayırmalıyız. Çalışan hanımlar ve beylerin zaten kendilerini dinlendirmeleri gerekiyor. Ancak, herhangi bir iş yerinde ciddi ve düzenli bir çalışma yapmayanlar ve ev hanımlarının sanki bütün gün evde dinleniyormuş izlenimi yaratmasına karşın, aslında çok ciddi olarak onların da kendilerine özel bir gün ayırmaları gerekir.

Haftanın bir gününü kendinize ayırın. Hem de ne olursa olsun bunu yapmaya çalışın. Şayet bütün bir günü kendinize ayıramıyorsanız, o zaman birkaç saat olsun kendinize izin verin.

Böyle bir izin gününde içinizden gelenleri dikkatle gözden geçirin. Sevdiğiniz şeylerin neler olduğunu belirlemeye çalışın. İçsel analizinizi yapmaya çalışın ve bunu mümkünse açık havada yapın. Bir park, orman veya deniz kıyısına gidebilirsiniz.

Derin soluklar alarak çevrenize ve doğanın güzelliğine konsantre olun. Bitkileri ve etraftaki diğer canlıları inceleyin. Yaradılışın mükemmelliği üzerine düşünün. İçinize doldurduğunuz havanın size enerji verdiğini, yenilendiğinizi ve taze bir enerjiyle dolduğunuzu hissedin. Sonra içinizden yükselen bir şeyi sadece kendiniz için yapın. Birilerini memnun etmek veya başkalarını düşünerek yapmayın. Sadece kendiniz için bir şey yapın.

Birkaç hafta bunları tekrarladıktan sonra kendinizdeki değişimin farkına varacaksınız. Hatta daha ilk uygulama sonrası enerjinizin yükseldiğini, yaşam sevincinin içinizde uyandığını anlayacaksınız.

Alışkanlıklar değişiyor

Gizli niyetlerin ortaya çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu, duyguların değişmesine neden olacak olayların meydana geleceğini gösteriyor. Bilinçaltına bastırılmış duyguların açığa çıkmasıyla birlikte, isteklerin yönü tamamen değişebilir ve buna bağlı olarak ilişkiler çok farklı boyutlara ulaşabilir. Bilinen ve alışılmış eski uygulamaların sürmesi için zorlayıcı durumlar ortaya çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu, aynı zamanda yenilenmeye ve alışkanlıkları değiştirmeye zorlayacak olayların açığa çıkacağını gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları