Kendinizi olaylara kaptırmayın

İçsel çatışmalar yaşıyorsanız, duygularınızı dizginleyemiyorsanız ve üstelik bütün bunların farkında olduğunuz halde kendinizi kontrol edemiyorsanız, yaşantınızın dönüm noktasında bulunuyorsunuz demektir.

Dönüm noktası, değişimin başlangıcıdır. Ve son derece zorlayıcıdır.

O güne kadar öğrendiğiniz bilgiler size yol göstermiş, çok çalışmış ve belirli bir düzen sağlamışken birden bire ortaya çıkan olaylar artık bildiğiniz ve alıştığınız gibi yaşamanıza izin vermiyordur. Bilgileriniz size yol göstermiyordur.

Böyle bir noktada kendinizi aciz ve kararsız hissedersiniz, his size daha da zor gelir. Kafanız daha çok karışır, bildiklerinizi bile unutacak duruma gelirsiniz.

Kendinizi böyle bir noktada hissediyorsanız, düşünmeyi bırakın. Anlamaya çalışın. Öfke, kızgınlık, telaş ve üzüntüyü bırakın.

Biliyorum, bunu yapmak pek kolay değil. Fakat düşüncelerinizin yönünü değiştirerek yapabilirsiniz. Yaşadığınız olay her ne ise, düşüncelerinizi olayın kendisinden uzaklaştırıp duygularınızı anlamaya çalışın.

Her şey yolunda giderken ne olmuştu? Olayların başlangıcına dönmeye ve duygusal hezeyanlardan uzaklaşıp en başa gitmeye çalışın.

Hangi düşünce veya istek ile farklı davrandığınız anı bulmaya çalışın. Bulamıyorsanız üstelemeyin, fakat ne olmuşsa aslında bildiğiniz ve alıştığınız düzeni değiştirmek için olmuştur ve değişim noktası, aşama noktası demektir.

Kişinin oluşturduğu hayat biçimi, kendisi için kurmuş olduğu sistem, işlevini tamamlamış yani sizin bundan öğrenecekleriniz bitmiş demektir.

Şimdi yenilenme zamanıdır ve yapacağınız her şey kendinizi yenilemenize yardımcı olacaktır. Fakat kendinizi yenileyebilmek için oluşturduğunuz ne varsa bunları bırakmanız gerekmektedir ve siz bunları bırakmamak için verdiğiniz mücadele sırasında bunalıma girmişsiniz. Kafanız karışmış, duygularınız derinleşmiş ve içinden çıkılamayacak halde kendinizi bulmuşsunuz. Bu hal içindeyseniz, artık halinizi değiştirin ve aşamanızı gerçekleştirmek için harekete geçin. Kendinizi bulduğunuz dipsiz kuyuların derinliklerinden çekip çıkarmak an meselesidir. Yaşadığınız her ne ise, bütün bunların olması gerekenler olduğunu düşünün. Olanların sizi bulunduğunuz yerden alıp bambaşka bir noktaya taşıyacağını düşünün. Bunun nasıl olacağını düşünmeyin. Sadece içinde bulunduğunuz durumu anlamaya çalışın.

Beklentiler değişiyor

Güvenli ortam ihtiyacının artacağını işaret eden gökyüzünün konumu bazı olayların gizleneceğini işaret ediyor. Bugün ev, aile ve geçmişe ait hatıraların önem kazanması ve duyguların derinleşmesi mümkün. Ancak içten içe farklı isteklerin uyanacağını, farklı kültürlerin ve yabancı toplulukların fikir birliğine varabileceklerini işaret eden gökyüzünün konumu, isteklerin sert ve zorlayıcı bir biçimde açığa çıkabileceğini gösteriyor. Beklentilerin değiştiği bir dönem.
Yazarın Tüm Yazıları