Son Güncelleme:
Havuç reçeli tarifi
Her sene mevsiminde yapmak isteyeceğiniz lezzetli havuç reçeli.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
1 kg havuç
1 adet çubuk tarçın
8 tane karanfil
Yarım limon suyu
1 su bardağı su
1 kg şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici
Havuç reçeli tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- İlk olarak havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine rendelenmiş havuç, şeker, su, portakal suyu, portakal kabuğunun rendesi, çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin.
- Ardından Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’v yi manuel program -basınçsız pişirme modunda 1 saat pişirin.
- Kıvam bulan reçelinize, limon suyunu ekleyin ve bir kaşık yardımı ile bir tur karıştırın.
- Havuç reçeliniz hazır.
- İçerisindeki tarçın ve karanfilleri çıkarıp ve kavanozlara pay edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.