GeriTüm Tarifler Havuç reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuç reçeli tarifi

Havuç reçeli tarifi

Her sene mevsiminde yapmak isteyeceğiniz lezzetli havuç reçeli.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

1 kg havuç
1 adet çubuk tarçın
8 tane karanfil
Yarım limon suyu
1 su bardağı su
1 kg şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi

 

Kullanılan ürünler;

 

·       Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici

Havuç reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. İlk olarak havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
  2. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişiricinin içine rendelenmiş havuç, şeker, su, portakal suyu, portakal kabuğunun rendesi, çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin.
  3. Ardından Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’v yi manuel program -basınçsız pişirme modunda 1 saat pişirin.
  4. Kıvam bulan reçelinize, limon suyunu ekleyin ve bir kaşık yardımı ile bir tur karıştırın.
  5. Havuç reçeliniz hazır.
  6. İçerisindeki tarçın ve karanfilleri çıkarıp ve kavanozlara pay edebilirsiniz.

 

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.