Son Güncelleme:
Lokma Tatlısı
Evde, ellerinizle hazırlayabileceğiniz en pratik şerbetli tatlılardan biri olan nefis lokma tatlısı tarifini sizler için derledik.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
Hamuru için;
· 3 su bardağı un
· 2 su bardağı su
· 2 yemek kaşığı şeker
· Yarım çay kaşığı tuz
· 1 yemek kaşığı instant maya
Şerbeti için;
· 2,5 su bardağı şeker
· 2 su bardağı su
· 10 damla limon suyu
Kızartmak için;
· 3 su bardağı Sıvı yağ
· Bir küçük kase sıvı yağ
Lokma Tatlısı Nasıl yapılır?
Tarif:
- Şerbet için; Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tencerede şeker su ve limonu 15 dakika karıştırarak kaynatın.
- Ardından soğuması için bir kaseye boşaltarak kenarda bekletin.
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine un, maya, şeker, tuz ve suyu ekleyip iyice karıştırın.
- Hazır olan hamurun üzerini streç film ile kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan derin bir tencerede sıvıyağını kızdırın.
- Elinizle mayalanan hamurdan biraz alın ve yumruğunuzu sıkın.
- Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğunuzun üstünden çıkan parçayı alıp, kızgın yağa bırakın.
- Tatlı kaşığını her defasında yağa batırmayı unutmayın.
- Lokmalarınızı ara ara karıştırın ve her yerinin eşit bir şekilde kızarmasını sağlayın.
- Piştiğinden emin olduğunuz lokmaları kevgir yardımı ile yağın içerisinden alın.
- Ardından şerbetin içerisine koyarak birkaç dakika karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
- Lokmalarınız hazır.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi ’nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde lokmalarınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.