GeriTatli Lokma Tatlısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı

Evde, ellerinizle hazırlayabileceğiniz en pratik şerbetli tatlılardan biri olan nefis lokma tatlısı tarifini sizler için derledik.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

Hamuru için;

·        3 su bardağı un

·        2 su bardağı su

·        2 yemek kaşığı şeker

·        Yarım çay kaşığı tuz

·        1 yemek kaşığı instant maya

Şerbeti için;

·        2,5 su bardağı şeker

·        2 su bardağı su

·        10 damla limon suyu

Kızartmak için;

·        3 su bardağı Sıvı yağ

·        Bir küçük kase sıvı yağ

 

Lokma Tatlısı Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Şerbet için; Arçelik Ankastre Ocakta yer alan tencerede şeker su ve limonu 15 dakika karıştırarak kaynatın.
  2. Ardından soğuması için bir kaseye boşaltarak kenarda bekletin.
  3. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine un, maya, şeker, tuz ve suyu ekleyip iyice karıştırın.
  4. Hazır olan hamurun üzerini streç film ile kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan derin bir tencerede sıvıyağını kızdırın.
  6. Elinizle mayalanan hamurdan biraz alın ve yumruğunuzu sıkın.
  7. Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğunuzun üstünden çıkan parçayı alıp, kızgın yağa bırakın.
  8. Tatlı kaşığını her defasında yağa batırmayı unutmayın.
  9. Lokmalarınızı ara ara karıştırın ve her yerinin eşit bir şekilde kızarmasını sağlayın.
  10. Piştiğinden emin olduğunuz lokmaları kevgir yardımı ile yağın içerisinden alın.
  11. Ardından şerbetin içerisine koyarak birkaç dakika karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
  12. Lokmalarınız hazır.
  13. Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi ’nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde lokmalarınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.