GeriTatli Kefirli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kefirli kek tarifi

Kefirli kek tarifi

Bol köpüklü kahve eşliğinde kefirli kek sunumuna ne dersiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

Kefir için;

 

10 g taneli kefir mayası
2 litre çiğ süt
Kek için;

 

3 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı kefir
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

 

Kullanılan ürünler;

 

·       Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi

·       Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi

·       Tadı Var™ Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi

·       Arçelik A Fry Ankastre Fırın

Kefirli kek tarifi Nasıl yapılır?

 

Tarif:

 

  1. İlk olarak Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin kavanozlarına süt doldurup haznenin içine yerleştirin ve lezzet sensörünü takın.
  2. Oda sıcaklığında olan sütün soğutulmasını bekleyin.
  3. Ardından kefir mayasını kavanozlara paylaştırın.
  4. Kavanozların kapağını kapatmayıp sadece ana kapağı kapatın.
  5. Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi’ni kefir moduna alıp mayalanmaya bırakın.
  6. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine yumurta, toz şeker, sıvı yağ, hazırladığınız kefir, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
  7. Kek kalıbınızı hafif yağlayın.
  8. Yağlanmış kekkalıbının içine karışımı dökün.
  9. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 30 dakika pişirin.
  10. Kefirli kekiniz hazır.
  11. Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ‘nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde kekinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.