Son Güncelleme:
Kalpli Kurabiye Tarifi
Nefis kokusu etrafı saracak, görüntüsü kalpleri eritecek kurabiyeler yapmaya hazır mısınız? Sevdiğinizi mutlu edecek bu kalpli kurabiyeleri yapmak çok kolay!
Yapımı için malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 g tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Glazür için;
- 2 adet yumurtanın beyazı
- 300 g pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı limonun suyu
- 1 su bardağı böğürtlen
Üzeri için;
- Kalpli mini pasta süsleri
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
- Arçelik No Frost Buzdolabı
- Arçelik Ankastre Fırın
- Arçelik Resital Doğrayıcı
Kalpli Kurabiye Tarifi Nasıl yapılır?
- Arçelik Ankastre Ocak'ta tereyağını eritin ve soğuması için kenara alın.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu bir kasede eleyin.
- Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine erittiğiniz tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Ardından üzerine elediğiniz unlu karışımı azar azar ilave ederek Arçelik Multi Şef'te yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince streç filme sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı'nda yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan parçalar koparıp unladığınız tezgahta açın.
- Kalp şeklindeki kalıplarla açtığınız hamurdan parçaları dikkatlice alın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
- Tüm hamuru bu şekilde kalp kalıpla bitirdikten sonra kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 170 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da 15 dakika pişirin.
- Böğürtlenleri Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde püre haline gelene kadar çekin.
- Glazürü için yumurtanın akı ve limonun suyunu Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde iyice çırpın.
- Üzerine pudra şekerini eleyerek ilave edip bembeyaz bir renk alana kadar çırpın.
- Hazırladığınız glazürü üçe bölüp ayrı kaselere boşaltın.
- Bir kaseyi beyaz bırakın, diğerine püre haline getirdiğiniz böğürtlenlerin üçte ikisini dökün.
- Kalanını ise son kaseye ekleyip karıştırın.
- Glazürleri 3 ayrı sıkma torbasına boşaltın.
- Pişen ve soğuyan kurabiyelerinizin üzerine sıkma torbalarıyla farklı renkte glazürleri sıkın.
- Mini renkli pasta süsleriyle kurabiyelerinizi süsleyin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik