GeriSebze Yemekleri Yoğurtlu ıspanak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu ıspanak tarifi

Yoğurtlu ıspanak tarifi

Hem bol proteinli hem de damaklara hitap eden ve eşsiz bir tat sunan yoğurtlu ıspanak yemeği…

  • Ocakta
  • 4 - 6 KiÅŸilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

YoÄŸurt için;

  • 1,5 litre süt

  • 2 yemek kaşığı yoÄŸurt

Ispanak için;

·        1 kilo bebek ıspanak

·        200 gram orta yaÄŸlı dana kıyma

·        Yarım çay bardağı basmati pirinç

·        1 tatlı kaşığı salça

·        1 adet kuru soÄŸan

·        1 çay kaşığı karabiber

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 çay bardağı sıcak su

Kullanılan ürünler;

·        Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak

·        Tadı Var® Probiyotik YoÄŸurt ve Kefir Makinesi

·        Arçelik No Frost Buzdolabı

Yoğurtlu ıspanak tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içine metal kabı yerleştirin.
  2. Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
  3. Ardından yoğurt butonuna basıp, normal modu seçip başlatın.
  4. Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
  5. 5 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
  6. Metal kabı Tadı Var® Probiyotik YoÄŸurt ve Kefir Makinesi ‘nin içinden çıkarıp kapağını kapatın veÂArçelik No Frost Buzdolabı’nda 12 saat dinlendirin.
  7. Ispanak yemeği için; Soğanların kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
  8. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırıp, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  9. Ardından kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  10. Pişen kıymanın üzerine tuz, karabiber, salça, ıspanak, pirinç ve bir çay bardağı su ilave edip, bir tur karıştırarak kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  11. Ispanak yemeğiniz hazır.
  12. Yoğurt eşliğinde ıspanak yemeğinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.