Patlıcan parmigiana tarifi
GeriSebze Yemekleri Patlıcan parmigiana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan parmigiana tarifi

Patlıcan parmigiana tarifi

Sade bir domates sosuyla birlikte pişirilen kızarmış patlıcan, mozzarella peyniri ve parmesan peyniri ile otantik İtalyan tariflerinden…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·      2 büyük patlıcan

·      700 g domates püresi

·      1 adet kuru soğan

·      1 adet taze fesleğen

·      250 g küp şeklinde kesilmiş mozzarella peyniri

·      70 g rendelenmiş parmesan peyniri

·      Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

·      1 çay kaşığı tuz

·      1 çay kaşığı karabiber

·      125 ml sıvı yağ

Üzeri için;

·      Taze nane

·      Rendelenmiş parmesan peyniri

Kullanılan ürünler;

·       Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak

·       Arçelik A Fry Ankastre Fırın

Patlıcan parmigiana tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Patlıcanları yıkayıp ince ince dilimleyin ve bir kevgir içine koyun. Üzerine hafif tuz serpip 1 saat bekletin.
  2. Bekleyen patlıcan dilimlerini soğuk su altında durulayın ve kağıtla kurulayın.
  3. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak ta yer tavada sıvı yağı kızdırıp patlıcanların her iki tarafını 2 dakika kızartın.
  4. Domates sos için; Soğanı ince ince doğrayın ve Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak ta yer alan tavada zeytinyağıyla birlikte kahverengileşinceye kadar soteleyin.
  5. Ardından domates püresi, tuz, karabiber ve yıkayıp birkaç parçaya böldüğünüz fesleğeni ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  6. Fırın kabının tabanına az miktarda domates sosunu döküp bir kaşık yardımı ile etrafına yayın, bu patlıcanın yapışmasını engelleyecektir.
  7. Daha sonra fırın kabına bir kat patlıcan ekleyin, ardından bir tutam parmesan peyniri, küp mozzarella peyniri ve birkaç kaşık domates sosu ilave edin.
  8. Bir üst katmanınız kalana kadar bir sonraki katmana devam edin.
  9. Üst kat için kalan domates sosunu kaşıkla yayıp üzerine parmesan ve mozzarella peyniri ekleyin.
  10. Fırın kabının üstünü folyoyla kaplayın.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 20 dakika pişirin, folyoyu çıkarın ve üstü köpürene kadar 20 dakika daha pişirin.
  12. Servis yapmadan önce 5 dakika dinlenmeye bırakın.
  13. Patlıcan parmigiana yemeğiniz hazır. Servis etmeden önce üzerine parmesan peyniri serpip, taze nane ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.