Eğitim ve sağlık

Hayatımızda eğitim ve sağlığın önemi çok büyük. Bu iki konuda da bazı küçük aksaklıklar ve yanlışlar olmasına rağmen ülkemiz bir hayli aşama kaydetti. Eğitim, pek çok konuda insana bilgi sağlar. Değerleri, toplumsal normları öğretir, inançları şekillendirir, iletişimimizi kuvvetlendirir. Hayata daha farklı bakabilmek, yeni bakış açıları kazanabilmek, kişisel gelişim noktasında kendimizi daha iyi geliştirebilmek için eğitim hayati bir gerekliliktir.

Haberin Devamı

Sağlık da, insan yaşamının sürdürülmesinde, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasında özel bir öneme sahiptir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi kişinin öncelikle kendi sağlığına sahip çıkması ve sağlık bilincini geliştirmesi ile mümkün olduğu unutulmamalıdır.

ADANA EĞİTİM ÜSSÜ

Adana’da birçok eğitim kurumu üstün bir eğitim potansiyeline sahip. Adana’da eğitim birçok ile göre çok önde. Kentin sayılı okullarından Gündoğdu 37 yıllık süresinde başarılara imza atmış bir okulumuz. Yıllardır süre gelen LGS ve YKS başarısı okulun öğrencilerini eğitimde hep önde tutuyor.  Son LGS’de de geleneğini devam ettiren Adana Gündoğdu Koleji birinci çıkarmayı başardı. Tüm soruları doğru cevaplayan okulun öğrencisi Asel İpek Bozdağ okulun ve ailesinin gururu oldu. Kentin diğer okullarından Çağ Koleji, Final okulları, ismini sayamadığımız okulumuz başarılı bir eğitim sunuyor öğrencilerine. Tüm okul yöneticilerine kentimize ve ülkemize yaptıkları eğitim katkısı için teşekkür ediyor tebriklerimi sunuyorum.

Haberin Devamı

SAĞLIK ÇOK ÖNEMLİ

Adana’da eğitimin yanı sıra sağlık da önemli bir yere sahip. Birçok marka özel hastanelerin yanı sıra Çukurova Üniversitesinin varlığı çok önemli. Balcalı Hastanesi depremde yara almasına rağmen yine çok iyi bir yere sahip. Ortadoğu’nun önemli sağlık üssü Şehir Hastanesi, devlet hastaneleri önde gelen sağlık kuruluşlarından. İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar idaresinde hizmetini sürdüren Devlet hastaneleri günde binlerce hastaya sağlık hizmeti veriyor. Şehir Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput idaresinde çok önemli doktor sayısı ile gece gündüz iyilik peşinde koşuyor. Başhekim Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, son 6 yılda 10 milyondan fazla kişiye hizmet verdiklerini, 250 binden fazla da ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaklaşık 7.500 personelin hizmet verdiği hastane her gün binlerce kişinin derman aradığı bir sağlık merkezi konumunda.

Eğitim ve sağlık

Haberin Devamı

ADANA ŞEHİR HASTANESİNDE NELER VAR

Yatak kapasitesi 1.550 olan Adana Şehir Hastanesi, 18 Eylül 2017 tarihinde hizmete açıldı. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şu bölümler var:

• 184 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesi.

• 187 yatak kapasiteli Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Hastanesi.

• 347 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi.

• 582 yatak kapasiteli Genel hastane.

• 100 yatak kapasiteli Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri hastanesi.

• 150 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi.

Yazarın Tüm Yazıları