Son Güncelleme:
Kabaklı Peynirli Galette Tarifi
Gevrek bir hamur tabanı ve nefis peynir dolgusu… Bu kabaklı galetteye bayılacaksınız!
Yapımı için malzemeler
Hamuru için;
- 200 g un
- 120 g tuzsuz soğuk tereyağı
- 50 g krema
- 1 tutam tuz
Dolgusu için;
- 2 adet orta boy kabak
- 1 adet mor soğan
- 50 g toz parmesan
- 200 g ricotta peyniri
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- Maydanoz
Kullanılan ürünler:
- Arçelik No Frost Buzdolabı
- Arçelik Resital Doğrayıcı
- Arçelik Ankastre Fırın
Kabaklı Peynirli Galette Tarifi Nasıl yapılır?
- Tereyağını küçük küpler şeklinde kesin ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 10 dakika bekletin.
- Un ve tuzu karıştırma kabında harmanlayın ve Arçelik Resital Doğrayıcı’nın haznesine aktarın.
- Üzerine soğumuş olan tereyağını ilave edin. Karışım kum kıvamına gelene kadar aralıklı olarak çalıştırın.
- Kremayı un karışımına yavaşça ekleyin ve yine aralıklı olarak karıştırmaya devam edin.
- Hamur bir araya gelir gelmez doğrayıcıdan alın.
- Hamuru tezgah üzerine alın ve streç filme sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 1 saat dinlendirin.
- Kabakları yaklaşık ince ince yuvarlak şekilde kesin, üzerine limon kabuğu rendesini, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip bir kenarda bekletin.
- Ricotta ve parmesan peynirini bir kasede karıştırın.
- Mor soğanı ince ince yuvarlak şekilde doğrayın.
- Buzdolabında dinlendirilen hamuru iki yağlı kağıt arasında, merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açın.
- Peynir karışımını hamurun tabanına kenarlardan 5 cm boşluk bırakarak yayın.
- Üzerine kabakları ve soğan dilimlerini birbiri üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
- Ardından hamuru iç dolgunun üzerine katlayın.
- Yumurta süt karışımını fırça yardımıyla katlanan hamurun üst kısmına sürün.
- Arçelik Ankastre Fırın’ı 200 derecede ısıtın ve kenarları renk alana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Üzerine maydanoz yaprakları serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik