GeriPilav ve Makarna Sebzeli Pilav Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav Tarifi

Rengarenk sebzelerin, baharatlarla harmanlandığı ve görsel bir şölen çıkaran sebzeli pilav tarifini mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         4 yemek kaşığı tereyağı

·         2 su bardağı basmati pirinç

·         2 adet havuç

·         10 adet taze börülce

·         1 tatlı kaşığı tuz

·         1 çay kaşığı karabiber

·         Yarım demet taze kişniş

·         2,5 su bardağı kaynar su

·         Yarım çay kaşığı kakule tozu

·         1 adet şeker

Üzeri için;

·         Limon dilimi

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Ankastre Ocak

 

Sebzeli Pilav Tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Börülceleri ortadan ikiye bölüp, havuçları ve kişnişi ise küçük küçük doğrayın.
  2. Pirinçleri yıkayıp süzün.
  3. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan pilav tenceresinin içine tereyağını ekleyip kızdırın.
  4. Ardından havuç, börülce, kişniş, tuz, karabiber, kakule tozu ve şekeri koyup iyice soteleyin.
  5. En son pirinçleri ekleyip üzerine sıcak su koyun ve karıştırın.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra en kısık ateşte Arçelik Ankastre Ocakta 10-15 dakika pişirin.
  7. Pişen pilavınızı dinlenmeye bırakın.
  8. Hazır olan sebzeli pilavınızı limon dilimi eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik