Son Güncelleme:
Sebzeli Pilav Tarifi
Rengarenk sebzelerin, baharatlarla harmanlandığı ve görsel bir şölen çıkaran sebzeli pilav tarifini mutlaka denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 4 yemek kaşığı tereyağı
· 2 su bardağı basmati pirinç
· 2 adet havuç
· 10 adet taze börülce
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı karabiber
· Yarım demet taze kişniş
· 2,5 su bardağı kaynar su
· Yarım çay kaşığı kakule tozu
· 1 adet şeker
Üzeri için;
· Limon dilimi
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Ankastre Ocak
Sebzeli Pilav Tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Börülceleri ortadan ikiye bölüp, havuçları ve kişnişi ise küçük küçük doğrayın.
- Pirinçleri yıkayıp süzün.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan pilav tenceresinin içine tereyağını ekleyip kızdırın.
- Ardından havuç, börülce, kişniş, tuz, karabiber, kakule tozu ve şekeri koyup iyice soteleyin.
- En son pirinçleri ekleyip üzerine sıcak su koyun ve karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra en kısık ateşte Arçelik Ankastre Ocak ‘ta 10-15 dakika pişirin.
- Pişen pilavınızı dinlenmeye bırakın.
- Hazır olan sebzeli pilavınızı limon dilimi eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik