Son Güncelleme:
Mandalina Reçeli Tarifi
Mis kokulu mevsim mandalinalarıyla hazırlayabileceğiniz, kahvaltı sofralarına kış ruhunu yansıtabileceğiniz bir tarifle geldik. İşte nefis mandalina reçeli tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 kg ince kabuklu mandalina
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı mandalina suyu
- Yarım limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
Mandalina Reçeli Tarifi Nasıl yapılır?
- İlk olarak mandalinaların kabukları soyun, beyaz ipliklerini temizleyin ve dilimlere ayırın.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta su ve toz şekeri bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
- Şerbet koyulaşmaya başlayınca, içerisine mandalina dilimlerini koyun.
- Ara ara karıştırarak pişirin ve içerisine çubuk tarçını ekleyin.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta iyice kıvam aldıktan sonra içerisine limon sıkıp 5 dakika daha kaynatın.
- Reçelin suyu kıvam alıp, üzerinde iri baloncuklar oluşunca ocaktan alın.
- Hazırladığınız mandalina reçelini sıcakken sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurun ve soğuduktan sonra kavanozların kapağını kapatın.
- Eğer hemen tüketmeyecek ve saklayacaksanız sıcak sıcak kapağını kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakın.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik