GeriKahvaltı Mandalina Reçeli Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mandalina Reçeli Tarifi

Mandalina Reçeli Tarifi

Mis kokulu mevsim mandalinalarıyla hazırlayabileceğiniz, kahvaltı sofralarına kış ruhunu yansıtabileceğiniz bir tarifle geldik. İşte nefis mandalina reçeli tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 kg ince kabuklu mandalina
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak

Mandalina Reçeli Tarifi Nasıl yapılır?

  1. İlk olarak mandalinaların kabukları soyun, beyaz ipliklerini temizleyin ve dilimlere ayırın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak'ta su ve toz şekeri bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
  3. Şerbet koyulaşmaya başlayınca, içerisine mandalina dilimlerini koyun.
  4. Ara ara karıştırarak pişirin ve içerisine çubuk tarçını ekleyin.
  5. Arçelik Ankastre Ocak'ta iyice kıvam aldıktan sonra içerisine limon sıkıp 5 dakika daha kaynatın.
  6. Reçelin suyu kıvam alıp, üzerinde iri baloncuklar oluşunca ocaktan alın.
  7. Hazırladığınız mandalina reçelini sıcakken sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurun ve soğuduktan sonra kavanozların kapağını kapatın.
  8. Eğer hemen tüketmeyecek ve saklayacaksanız sıcak sıcak kapağını kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakın.
  9. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik