Karpuz kabuğu reçeli tarifi
GeriKahvaltı Karpuz kabuğu reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Karbonatlı suda bekletilmiş yumuşacık enfes karpuz kabuğu reçeli tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·        3 dilim karpuz kabuğu

·        1 tatlı kaşığı karbonat

·        Yarım limonun suyu

·        4 su bardağı toz şeker

·        4 su bardağı su

·        6 adet karanfil

·        1 adet çubuk tarçın

·        Rendelenmiş yarım limon kabuğu

·        Su (karpuz kabuklarını bekletmek için)

Kullanılan ürünler;

·        Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici

Karpuz kabuğu reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. İlk olarak karpuz kabuğunun içerisindeki kırmızı kısımları bıçakla temizleyin.
  2. Sadece beyaz kısmı kalacak şekilde yeşil kısmını da soyacak yardımıyla soyun.
  3. Ardından kabukları küp küp doğrayın.
  4. Derin bir cam kase içerisine karpuz kabukları, karbonat, limon suyu ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek 1 saat bekletin.
  5. Sürenin sonunda karpuz kabuklarını süzgeçten geçirerek yıkayın.
  6. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi manuel programda basınçsız pişirme modunda 1 saat 10 dakikaya ayarlayın.
  7. Haznenin içine toz şeker, karanfil, çubuk tarçın, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu ekleyerek şerbeti kaynatın.
  8. Şerbet kaynadıktan sonra içerisine karpuz kabuklarını ilave ederek pişirmeye devam edin.
  9. 1 saat pişen karpuz kabuğu reçelini soğuduktan sonra taze taze tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.