Son Güncelleme:
Karpuz kabuğu reçeli tarifi
![Karpuz kabuğu reçeli tarifi](https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/750x422/6682c695e22e3650d4f3be6d.jpg)
Karbonatlı suda bekletilmiş yumuşacık enfes karpuz kabuğu reçeli tarifi.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 3 dilim karpuz kabuğu
· 1 tatlı kaşığı karbonat
· Yarım limonun suyu
· 4 su bardağı toz şeker
· 4 su bardağı su
· 6 adet karanfil
· 1 adet çubuk tarçın
· Rendelenmiş yarım limon kabuğu
· Su (karpuz kabuklarını bekletmek için)
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici
Karpuz kabuğu reçeli tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- İlk olarak karpuz kabuğunun içerisindeki kırmızı kısımları bıçakla temizleyin.
- Sadece beyaz kısmı kalacak şekilde yeşil kısmını da soyacak yardımıyla soyun.
- Ardından kabukları küp küp doğrayın.
- Derin bir cam kase içerisine karpuz kabukları, karbonat, limon suyu ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek 1 saat bekletin.
- Sürenin sonunda karpuz kabuklarını süzgeçten geçirerek yıkayın.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi manuel programda basınçsız pişirme modunda 1 saat 10 dakikaya ayarlayın.
- Haznenin içine toz şeker, karanfil, çubuk tarçın, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu ekleyerek şerbeti kaynatın.
- Şerbet kaynadıktan sonra içerisine karpuz kabuklarını ilave ederek pişirmeye devam edin.
- 1 saat pişen karpuz kabuğu reçelini soğuduktan sonra taze taze tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.