GeriHamur İşi İtalyan paskalya ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İtalyan paskalya ekmeği tarifi

İtalyan paskalya ekmeği tarifi

Tereyağı, limon kabuğu rendesi ve vanilya ile tatlandırılmış, tatlı börek tarzı bir hamurla yapılan İtalyan lezzet paskalya ekmeği tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         3,5 su bardağı un

·         6 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı

·         1 su bardağı süt

·         3 büyük yumurta

·         70 g toz şeker

·         Yarım çay kaşığı tuz

·         2 çay kaşığı instant maya

·         1 çay kaşığı vanilya özü

·         1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için;

·         Süsleme şekeri

·         2 yumurta sarısı

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Ankastre Fırın

·         Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi

·         Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi

İtalyan paskalya ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine un, şeker, tuz, limon kabuğu, maya, yumurta, süt, eritilmiş tereyağı ve vanilyayı ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  2. Hamuru temiz, hafif yağlanmış bir kaseye aktarın.
  3. Hamurun üzerini streç filmle örtün ve 2 saat kabarmaya bırakın.
  4. Tezgahın üzerine hafif un serpin.
  5. Hamuru 8’ e bölüp her bir parçayı ikiye bölerek 16 parça elde edin.
  6. İki hamur parçasını 10 inç uzunluğunda şeritler halinde elinizle yuvarlayın.
  7. Hamurları üstte birleştirin ve bir örgü oluşturmak için hamurları birlikte örün.
  8. Son olarak çelenk oluşturmak için üst ve alt uçları birleştirin.
  9. Kalan hamurlara tekrar aynı işlemi uygulayın.
  10. Hazır olan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  11. Fırın tepsisini streç filmle örtün ve tekrar 1 saat mayalanmaya bırakın.
  12. Paskalya ekmeklerinin üzerini çırpılmış yumurta ile hafifçe fırçalayın ve süsleme şekeri serpiştirin.
  13. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 25 dakika pişirin.
  14. İtalyan paskalya ekmeğiniz hazır.
  15. Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi ’nde demlediğiniz çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.