GeriHamur İşi Haşhaşlı Kraker Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşhaşlı Kraker Tarifi

Haşhaşlı Kraker Tarifi

Yedikçe yedirten, beş çayının yanına eşlik eden harika bir lezzet.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         3 su bardağı un

·         1 su bardağı su

·         1/2 çay bardağı sıvı yağı

·         1 tatlı kaşığı instant maya

·         1 yemek kaşığı şeker

·         1 çay kaşığı tuz

·         4 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Üzeri için;

·         Taze kekik

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Ankastre Fırın

·         Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi

·         Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi

 

Haşhaşlı Kraker Tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nin içine un, maya, şeker, tuz, sıvı yağı ve haşhaş tohumunu koyup, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar çalıştırın.
  2. Hazır olan hamuru 40 dakika dinlendirin.
  3. Hamuru iki parçaya ayırın.
  4. Parçaları kalınca açıp, kalıp yardımı ile kare şekli verin.
  5. Kare şekli verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye sırayla dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da krakerlerin her yeri kızarana kadar pişirin.
  7. Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi ‘nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde krakerlerinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.