Haşhaşlı Kraker Tarifi
Yedikçe yedirten, beş çayının yanına eşlik eden harika bir lezzet.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 3 su bardağı un
· 1 su bardağı su
· 1/2 çay bardağı sıvı yağı
· 1 tatlı kaşığı instant maya
· 1 yemek kaşığı şeker
· 1 çay kaşığı tuz
· 4 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
Üzeri için;
· Taze kekik
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Ankastre Fırın
· Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi
· Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi
Haşhaşlı Kraker Tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nin içine un, maya, şeker, tuz, sıvı yağı ve haşhaş tohumunu koyup, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar çalıştırın.
- Hazır olan hamuru 40 dakika dinlendirin.
- Hamuru iki parçaya ayırın.
- Parçaları kalınca açıp, kalıp yardımı ile kare şekli verin.
- Kare şekli verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye sırayla dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da krakerlerin her yeri kızarana kadar pişirin.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi ‘nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde krakerlerinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.