Son Güncelleme:
Soğanlı İtalyan rozbif tarifi
Marsala ve soğan sos ile lezzetli İtalyan rosto bifteğini patates kızartması ile servis edebilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 1 kilo kalın kesilmiş rosto sığır eti
· 1 adet soğan
· 2 dal doğranmış biberiye
· 4 adet doğranmış taze adaçayı yaprağı
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 çay kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı karabiber
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Ankastre Ocak
· Arçelik Ankastre Fırın
Soğanlı İtalyan rozbif tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- İlk olarak soğanları yemeklik doğrayın.
- Sığır etinin her yerine tuz ve karabiber yedirin.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan derin bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
- Ardından etleri arkalı önlü kızartın ve kenara koyun.
- Aynı tencereye biraz daha zeytinyağı ekleyip, soğan, biberiye ve ada çayı yaprağını 5 dakika soteleyin.
- Fırın kabının içine etleri ve hazırladığınız marsala sosunu dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 25 dakika pişirin.
- Piştikten sonra 15 dakika dinlendirin.
- Soğanlı İtalyan rozbif yemeğiniz hazır.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.