GeriEt Yemekleri Soğanlı İtalyan rozbif tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğanlı İtalyan rozbif tarifi

Soğanlı İtalyan rozbif tarifi

Marsala ve soğan sos ile lezzetli İtalyan rosto bifteğini patates kızartması ile servis edebilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         1 kilo kalın kesilmiş rosto sığır eti

·         1 adet soğan

·         2 dal doğranmış biberiye

·         4 adet doğranmış taze adaçayı yaprağı

·         2 yemek kaşığı zeytinyağı

·         1 çay kaşığı tuz

·         1 çay kaşığı karabiber

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Ankastre Ocak

·         Arçelik Ankastre Fırın

Soğanlı İtalyan rozbif tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. İlk olarak soğanları yemeklik doğrayın.
  2. Sığır etinin her yerine tuz ve karabiber yedirin.
  3. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan derin bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
  4. Ardından etleri arkalı önlü kızartın ve kenara koyun.
  5. Aynı tencereye biraz daha zeytinyağı ekleyip, soğan, biberiye ve ada çayı yaprağını 5 dakika soteleyin.
  6. Fırın kabının içine etleri ve hazırladığınız marsala sosunu dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 25 dakika pişirin.
  8. Piştikten sonra 15 dakika dinlendirin.
  9. Soğanlı İtalyan rozbif yemeğiniz hazır.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.