Son Güncelleme:
Kıymalı bezelye yemeği tarifi
![Kıymalı bezelye yemeği tarifi](https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/750x422/6682bf74e22e3650d4f3be17.jpg)
Kıyma ve en sevilen sebzelerin buluşmasıyla ortaya çıkan lezzetli bezelye yemeği…
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 350 g bezelye
· 10-15 adet taze fasulye
· 250 g kıyma
· 1 adet patates
· 1 adet havuç
· 1 adet soğan
· 1 yemek kaşığı biber salçası
· 3 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı karabiber
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici
Kıymalı bezelye yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Taze fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını ayıklayın ve ortadan ikiye bölün.
- Patates ve havucun kabuklarını soyup küp küp kesin.
- Soğanın ise kabuklarını temizleyip yemeklik doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi manuel program- basınçlı pişirme modunda 25 dakikaya ayarlayın.
- Haznenin içine zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğan, kıyma ve biber salçasını ekleyip 5 dakika kavurun.
- Ardından bezelye, taze fasulye, patates, havuç, tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar su ekleyip ana kapağı kapatın.
- Kıymalı bezelye yemeğiniz hazır.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.