Kıymalı bezelye yemeği tarifi
GeriEt Yemekleri Kıymalı bezelye yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı bezelye yemeği tarifi

Kıymalı bezelye yemeği tarifi

Kıyma ve en sevilen sebzelerin buluşmasıyla ortaya çıkan lezzetli bezelye yemeği…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·        350 g bezelye

·        10-15 adet taze fasulye

·        250 g kıyma

·        1 adet patates

·        1 adet havuç

·        1 adet soğan

·        1 yemek kaşığı biber salçası

·        3 yemek kaşığı zeytinyağı

·        1 tatlı kaşığı tuz

·        1 çay kaşığı karabiber

Kullanılan ürünler;

·        Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici

Kıymalı bezelye yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Taze fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını ayıklayın ve ortadan ikiye bölün.
  2. Patates ve havucun kabuklarını soyup küp küp kesin.
  3. Soğanın ise kabuklarını temizleyip yemeklik doğrayın.
  4. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi manuel program- basınçlı pişirme modunda 25 dakikaya ayarlayın.
  5. Haznenin içine zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğan, kıyma ve biber salçasını ekleyip 5 dakika kavurun.
  6. Ardından bezelye, taze fasulye, patates, havuç, tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar su ekleyip ana kapağı kapatın.
  7. Kıymalı bezelye yemeğiniz hazır.
  8. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.