GeriEt Yemekleri Arnavut ciğeri ve patates kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arnavut ciğeri ve patates kızartması tarifi

Arnavut ciğeri ve patates kızartması tarifi

Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz lezzetli Arnavut ciğeri ve yanında patates kızartması.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

Ciğer için;

 

Yarım kilo zarı ayıklanmış ve temizlenmiş dana ciğer
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kırmızı soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 

Patates kızartması için;

2 adet patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Arnavut ciğeri ve patates kızartması tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

 

  1. Patatesleri soyup yıkayın ve bir bıçak yardımı ile küp küp doğrayın.
  2. Soğanı ise salataya doğrar gibi yarım ay biçimde ince ince dilimleyip tuzlayın.
  3. Patatesleri Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün ilk hazensine ekleyip üzerine iki ölçü kaşığı sıvı yağ ilave edin.
  4. Ciğer için; temizlenmiş ciğerleri küp küp doğrayın.
  5. Cam bir kasenin içine un, mısır unu, baharatlar ve ciğeri ekleyip iyice birbirine harmanlayın.
  6. Ciğerleri Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün ikinci haznesine ekleyip, üzerine iki ölçü kaşığı sıvı yağ ilave edin.
  7. Patatesleri sebze-patates programında 25 dakikaya, ciğerleri ise ızgara programında 30 dakikaya ayarlayın.
  8. Ciğer ve patates kızartmanız hazır.
  9. Yarım ay şeklinde dilimlediğiniz kırmızı soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.

 

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.