Izgara somonlu salata tarifi
GeriBalık ve Deniz Ürünleri Izgara somonlu salata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Izgara somonlu salata tarifi

Izgara somonlu salata tarifi

Haftaya hafif bir başlangıç yapmak isteyenler için şahane bir salata tarifi önerisi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

Balık için:

  • 2 dilim somon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım adet portakal suyu
  • 10-15 adet tane karabiber
  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu


Salata için:

·        8 adet yeşil zeytin

·        4 adet cherry domates

·        1 paket taze tere

·        Yarım demet roka

·        200 g Akdeniz yeşilliği

·        2 yemek kaşığı zeytinyağı

·        Yarım adet limonun suyu

Kullanılan ürünler; 

  • Arçelik A Fry Ankastre Fırın

Izgara somonlu salata tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Büyük bir cam kase içine somon, portakal suyu, zeytinyağı, tane karabiber ve deniz tuzunu ekleyip somonların her tarafına yedirin.
  2. Ardından yağlı kağıt serili tepsinin içine somonları koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 30 dakika pişirin.  
  3. Domates, tere, Akdeniz yeşilliği ve rokayı iyice yıkayın.
  4. Yeşillikleri bir bıçak yardımı ile birkaç parçaya bölün.
  5. Cherry domatesleri ise ortadan ikiye kesin.
  6. Sunum tabağınızın içine yeşillikleri, domatesleri ve yeşil zeytinleri ilave edip üstüne zeytinyağı ve limon gezdirip karıştırın.
  7. Salatanızın üzerine Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ dan çıkan sıcak sıcak somonları ilave edebilirsiniz.
  8. Izgara somonlu salatanız hazır.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.