İstiridyeli makarna tarifi
GeriBalık ve Deniz Ürünleri İstiridyeli makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstiridyeli makarna tarifi

İstiridyeli makarna tarifi

Taze istiridye, sarımsak ve limondan yapılan klasik bir İtalyan deniz ürünleri makarnasını sizin için derledik.

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·      400 g kalın spagetti

·      600 g taze istiridye

·      2 diş ince kıyılmış sarımsak

·      1 büyük demet ince kıyılmış taze maydanoz

·      1 sıkılmış limon suyu

·      1 tatlı kaşığı tuz

·      1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

·      Limon dilimleri

Kullanılan ürünler;

·        Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak

İstiridyeli makarna tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerede suyu kaynatın ve tuzlayın.
  2. Ardından makarnayı 20 dakika haşlayın.
  3. Taze istiridyeleri yıkayın.
  4. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan ayrı bir sote tavasında zeytinyağını kızdırıp sarımsakları soteleyin.
  5. Daha sonra istiridyeleri ekleyip tavayı bir kapakla kapatıp hafifçe sallayın.
  6. Istiridyeler tamamen açılıncaya kadar kapağı kapalı tutun ve tavayı sallamaya devam edin.
  7. İstiridyeler açıldıktan sonra haşlanan makarnayı, kıyılmış taze maydanozu ve limonu sote tavasına ekleyip bir tur daha karıştırın.
  8. İstiridyeli makarnanız hazır.
  9. Limon dilimleri ile süsleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.