Son Güncelleme:
İstiridyeli makarna tarifi
Taze istiridye, sarımsak ve limondan yapılan klasik bir İtalyan deniz ürünleri makarnasını sizin için derledik.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 400 g kalın spagetti
· 600 g taze istiridye
· 2 diş ince kıyılmış sarımsak
· 1 büyük demet ince kıyılmış taze maydanoz
· 1 sıkılmış limon suyu
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
· Limon dilimleri
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak
İstiridyeli makarna tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerede suyu kaynatın ve tuzlayın.
- Ardından makarnayı 20 dakika haşlayın.
- Taze istiridyeleri yıkayın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan ayrı bir sote tavasında zeytinyağını kızdırıp sarımsakları soteleyin.
- Daha sonra istiridyeleri ekleyip tavayı bir kapakla kapatıp hafifçe sallayın.
- Istiridyeler tamamen açılıncaya kadar kapağı kapalı tutun ve tavayı sallamaya devam edin.
- İstiridyeler açıldıktan sonra haşlanan makarnayı, kıyılmış taze maydanozu ve limonu sote tavasına ekleyip bir tur daha karıştırın.
- İstiridyeli makarnanız hazır.
- Limon dilimleri ile süsleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.