Naneli ayran tarifi
GeriAtıştırmalıklar Naneli ayran tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Naneli ayran tarifi

Naneli ayran tarifi

Ev yapımı yoğurt ve mis gibi kokusu ile size ferahlık veren naneli ayran içmek ister misiniz?

  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:  

Yoğurt için;

  • 1,5 litre süt
  • 2 yemek kaşığı yogurt

    Naneli ayran için;
  • 250 g yoğurt
  • Yarım demet taze nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su 

Üzeri için:

·        Taze nane

Kullanılan ürünler;

·        Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi

·        Arçelik No Frost Buzdolabı

·        Arçelik Skylight® Blender

 

Naneli ayran tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içine metal kabı yerleştirin.
  2. Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
  3. Ardından yoğurt butonuna basıp, normal modu seçip başlatın.
  4. Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
  5. 5 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
  6. Metal kabı Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içinden çıkarıp kapağını kapatın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 12 saat dinlendirin.
  7. Taze naneyi yıkayıp, yapraklarını ayırın.
  8. Arçelik Skylight® Blender’ in içine yoğurt, tuz, taze nane ve suyu ekleyip karıştırın.
  9. Naneli ayranınız hazır.
  10. Üzerini taze nane ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.