Son Güncelleme:
Naneli ayran tarifi
Ev yapımı yoğurt ve mis gibi kokusu ile size ferahlık veren naneli ayran içmek ister misiniz?
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
Yoğurt için;
- 1,5 litre süt
- 2 yemek kaşığı yogurt
Naneli ayran için; - 250 g yoğurt
- Yarım demet taze nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
Üzeri için:
· Taze nane
Kullanılan ürünler;
· Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi
· Arçelik No Frost Buzdolabı
· Arçelik Skylight® Blender
Naneli ayran tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içine metal kabı yerleştirin.
- Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
- Ardından yoğurt butonuna basıp, normal modu seçip başlatın.
- Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
- 5 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
- Metal kabı Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içinden çıkarıp kapağını kapatın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 12 saat dinlendirin.
- Taze naneyi yıkayıp, yapraklarını ayırın.
- Arçelik Skylight® Blender’ in içine yoğurt, tuz, taze nane ve suyu ekleyip karıştırın.
- Naneli ayranınız hazır.
- Üzerini taze nane ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.