Kaza yapan araçların firması açıklanmalı

KARAYOLU Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG) Genel Başkanı İhsan Memiş diyor ki:

Haberin Devamı

“Yılda yüzlerce şehirlerarası otobüsler kaza yapmakta ve yüzlerce yolcu ölmekte veya yaralanmaktadır. Olay sonrasında da derhal firma ismi örtülmekte ve kamuoyundan gizlenmektedir. Halbuki 2918 Sayılı Karayolu Trafik Kanunu’nun Ek 4. maddesinde bu isimlerin saklanmasının yapılmaması vurgulanmaktadır. Firmaların isimlerini radyolarda, TV’lerde ana haber bültenlerinde söylemeyince ve yazılı basında yazılmayınca bu firmalar daha çok insanları öldürmeye devam etmektedirler. Yani kaliteli taşımacılık yerine kalitesizlerin korunduğu bir ulaştırma sektörü ortaya çıkmaktadır.
Türkiye’de şehirlerarası yolcu otobüslerinin devrilmesi, çarpması veya çarpışmasında yüzde 90 civarında uykusuzluk, aşırı yorgunluk, terminal çıkışından sonra değişen korsan şoför ve hız yatmaktadır.
Lütfen Trafik Kanunu’nu uygulayınız. Lütfen mağdurun yanında yer alınız. Lütfen en kötü taşımacılığı yapan bu firmaları gizleyemeyiniz. Sizlerde bunların dolaylı ortağı olmayınız.
Trafik ve yol güvenliğinde lütfen bizlere destek veriniz.”
 
Asya Termal’e yakışmaz

Haberin Devamı

KIZILCAHAMAM 5 yıldızlı Asya Termal’de 3-17 haziran tarihlerindeki devre-mülkümü benim adıma Asya Termal işletmeleri kiraya verdi.
Ancak kira ücretini bana göndermedi.
İnsanları hiç yerine koyup, üzerine komisyonlarını da koyarak gelmeyen üyelerin haklarını emlakçı edasıyla kiralayarak kira paralarının üzerine yatılmakta mıdır?
Madem emlakçılık yapıyorlar acaba bu konuda vergilerini de tam veriyorlar mı? Asya Termal’de neler dönüyor, sahiplerinin haberi var mı?
Mehmet GÜLERMAN

‘Tehlike’ye çözüm

ENERJİSA Başkent’ten ‘Tehlike’ (4.7.2012) yazısına yapılan açıklama şöyle:
61 bin kilometrakarelik, yaklaşık 17 bin adet trafosu olan çok geniş bir coğrafi bölgede hizmet vermektedir. Bu bölgede bulunan trafo panoları ile diğer tüm şebeke ekipmanlarını periyodik bakımlar veya müşteri bildirimleri yoluyla gözden geçirerek can ve mal kaybına yol açabilecek risk unsurlarını ortadan kaldırmak adına gerekli müdahaleleri yapmaktadır.
Haberinize konu olan trafo panosuna aynı gün müdahale edilerek risk unsurları ortadan kaldırılmış ve ayrıca ilgili muhtar ile birebir görüşülerek, tüm istek ve görüşleri alınmıştır.”

Yazarın Tüm Yazıları