Karakaş: Ude olacağım

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Gürsel Tekin kulisleri ortalığı kaplarken, Ali Özcan’dan sonra Ercan Karakaş da dün resmen aday adaylığını açıkladı.

Haberin Devamı

Eski Kültür Bakanlarından olan Karakaş "İstanbul’da kazanırsam Münih’in sosyal demokrat belediye başkanı Christian Ude olacağım" dedi. Üçte biri konut, üçte biri orman ve üçte biri de havaalanı ile kaplı olan Münih’in üç dönemdir başkanlığını yürüten Ude, işine yürüyerek, bazen metro ve bisikletiyle gidip geliyor. Tuncelililer tarafından Pülümür’de adına yaptırılmış bir kültür sitesi sitesi bulunan Ude’nin başarısı, Hıristiyan Demokratların ağırlıklı olduğu Bavyera’da sosyal demokrat bir başkan olarak dikkat çekiyor.

Karakaş, "İstanbul değişir, Türkiye de değişir" sloganını kullandığı açıklamasında "İstanbul ve İstanbul’da yaşayanlar; vizyondan yoksun, açık, dürüst, katılımcı, demokratik ve çağdaş olmayan bir anlayışla yönetilmeyi hak etmiyor. İstanbul plansız ve çarpık bir biçimde büyüyor" diyor. AKP çizgisinin yönetimde olduğu son 15 yıldır yapılaşmada tek ölçünün rant yaratması ve bunun yandaşlar arasında paylaşılması olduğunu, bunu engellemenin tek yolunun da demokratik bir değişimin gerçekleşmesinden geçtiğini söylüyor.

- Eski İl Başkanı Ali Özcan, önseçim istiyor.

- Gayet iyi olur. Ama partinin böyle bir kararı yok. Takvim sıkıştı. Ancak örgütün görüşünün alınması, sendika ve sivil toplum kesimlerinin görüşlerinin alınması iyi olur. Anketler yolu ile kamuoyuna da başvurulabilir.

- Siz nasıl hazırlanıyorsunuz, hazır mısınız?

- CHP’nin programında yerel yönetimlerle ilgili çok önemli şeyler var. Belediyelerde reform öngörülüyor. Kentlerdeki arazi ve arsaların değer artışlarının rantın ona-buna gitmesinin önlenmesi... İstanbul’un en önemli çıkmazı imar ve rant paylaşımıdır. 2013’te nasıl bir İstanbul hazırlayacağız, onun projesi de elimizde.

Topbaş’a ’yılbaşı armağanları’

İSTANBUL’un yerel sorunlarını çok gündeme getiren CHP Milletvekili olan Çetin Soysal, Meclis’te Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın icraatlarıyla ilgili olarak gündeme getirdiği iddialarından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da ’yılbaşı hediye paketi’ sunmaya başlayacağını bildiriyor. Milletvekili seçilmeden önce Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Soysal şöyle konuşuyor: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerinin (21) yönetim anlayışı, yolsuzluk ve usulsüzlüklerini, İstanbul’un hesapsız-kitapsız nasıl talan edildiğini, İstanbulluların alın terinin ve emeğinin nasıl yok edildiğini... Benim Sayın Topbaş’a armağan paketlerim bunlar... Pazartesi ’göndermeye’ başlıyorum; her hafta bir paket... Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili paketleri de Ankara’da açmaya başlayacağım."

TTK, Ermeni özrü zamansız

MEDYADA ve köşemizde yer alan Türk Tarih Kurumu, Ermeni iddiaları konusundaki sessiz kaldığı yolundaki eleştiriler karşısında kurum sitesinde bir açıklama yaptı. Açıklamada, Başkan Prof. Ali Birinci adı yer almadı; Türk Tarih Kurumu imzası kullanıldı.

Açıklamada, "Türkiye’de bazı aydınların başlattıkları ’özür kampanyası’nın, TTK Ermeni Masası içerik, zamanlama ve yöntem açısından olumsuz bakmaktadır. Özür metninde geçen ’Büyük Felaket’ sözü Ermeniler tarafından ’Soykırım’ ile eşanlamda kullanılan bir ifade olup, aydınlarımızın 1915 olaylarına kamuoyunda haklı olarak Ermenistan penceresinden baktıkları şeklinde bir algılamaya yol açmaktadır. Yine bildiride geçen ’İnkar’ sözcüğü teknik olarak Yahudilerin başına gelenleri kabul etmeyenlere uygulanan hukuki bir cezai müeyyide doğuran bir ifade olması nedeniyle, açıkça Türk milletini suçlu ilan etmektedir" denildi.

Saygıdeğer Müslümanlar

GALEYANA gelmeden önce bu savaşın müsebbibini bulun. Hamas terör örgütü İsrail’i günlerdir bombalıyor.

Ya haberiniz yok yahut da bilmelikten geliyorsunuz.

Lütfen Türk ulusunun hakkaniyet değerlerine göre elinizi vicdanınıza koyup hareket ediniz. Savaş insanlık yaşamının en çirkin olayıdır.

En vahşi ve acımasız eylemidir.

Ama bu her taraf için geçerlidir.

İsraillilerin de çocuklarının kanları aynı renktedir ve insani değeri vardır.

Allah hepimize yardımcı olsun.

Lütfen sükunet ile düşünüp kararınızı ona göre veriniz.

Allah hepimizle birlikte olacaktır.
Rafael SADİ-İSRAİL

Haberin Devamı

İSKİ çalışıyor

Fındıkzade'de oturan gazeteci dostumuz Kadir Can anlatıyor:
"Oturduğumuz apartman 1986 yılında yapılmıştır. Su saatimiz kutu içinde bulunur. Ancak 4 yıl önce hiçbir şikayetimiz olmamasına 12 dairedeki saatler değiştirildi. Bir baktık geçen hafta bir 'taşaron' gelerek yerine 'Teksan' marka yenilerini değiştirdi. Ön ödemeli olmadığına göre değiştirilmesine gerek yoktu. Ankara'daki skandaldan sonra ihaleyi alanın elindeki saatleri tüketmek için bu değişikliği yaptılar... İstanbul'da da bizlerin nasıl soyulduğunu görüyormusunuz?"

Başbakan Olgunlar’da

SAYIN Başbakan geçenlerde Olgunlar Caddesi girişinden simit aldı. Acaba neden simidi tercih etti diye düşündüm. Birkaç adım ilerisinde kendi belediyesine ait döner ve kokoreç büfeleri var. Neden onları tercih etmedi acaba? Oysa bu büfeler lavabosu, tuvaleti olmadan, baca vb. hiçbir sıhhi kurala uymadan vatandaşa yemek satan son derece hijyenik (!) büfeler... Yoksa canı döner ekmek çekmiş olmasına rağmen doğalgaz borularının ve saatlerinin açıkta uluorta durmasından mı korktu? Boş ver canım şimdi patlar matlar şuradan simidimi alıp gideyim diye mi düşündü? Öyle ya, Belçika Büyükelçisi bu konuyu gündeme getirerek elçilik bahçesinin çöplüğe, duvarının da açık hava tuvaletine döndüğünden bahsediyordu. Tamamen Türkiye’yi çekememezliktendi büyükelçinin bu açıklamaları. Hazır caddeye bir ucundan girmişken, biraz daha ilerler, gelene geçene laf atan, kaçak kitap satmak yüzünden mahkemelerde sayısız davalara konu olmuş, caddeyi kendi malı gibi görüp orta yere kutular içinde kitap koyup sergileyen kitapçıların önünden geçer, tabii geçebilirse, SSK binasının önündeki otopark mafyasına ulaşırdı. Bu otoparkçılar ki, SSK binasının altına arabasını park eden iki SSK personelini ’Oraya araba park edemezsiniz’ diyerek dövmüştü. Sn. Başbakan onlara da biraz bahşiş verip, hayır dualarını alıp yoluna devam edebilirdi. Ama şehrin ortasındaki bu pislikten ve başıboşluktan dolayı ne Sn. Büyükşehir Belediye Başkanı, ne de Sn. Başbakan vatandaştan hayır duası almıyorlar, benden söylemesi.
Hasan KARATEPE

Biliyor musunuz

Ataşehir'e hücum


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in, Şırnak’ın Kumçatı Belediye Başkanı CHP’li Nimet Demir’in, partisine katılım töreninde yaptığı konuşmada "Türkiye’de siyasette iki kutup var ama, iki kutup Türkiye genelinde ve Güneydoğu’da ayrı. Güneydoğu’da AKP-DTP kutbu var, Türkiye genelinde de AKP-CHP kutbu var. Bu her iki ayrı kutuplaşma, Türkiye’ye büyük zarar veriyor. İkisini de aşabilecek tek parti DSP’dir" dediğini...

2004 seçimleri öncesinde ANAP’tan ayrıldıktan sonra AKP’ye katılan ve Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında yer alan ve sonuçta Kadıköy’den aday gösterilen Ümit Özerol’un bugün CHP’ye törenle katılacağını...

CHP Çankaya’ya adaylık için son başvuranların şehir plancısı Bülent Tanık ile işadamı Ufuk Ataç olduğunu...

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Atilla Sertel’in CHP’den Bornova adaylığı için başvurduğunu...

Yazarın Tüm Yazıları