İstekler ve tesadüfler

Bazen istediklerinize ulaşmanız çok uzun sürebilir. Bazı istediklerinize ömür boyu ulaşamazsınız. Bazen de istediğiniz şey hemen karşınıza çıkabilir. Bunun nasıl olduğunu, isteklerin olup olmamasının nedenlerini hiç düşündünüz mü?

En fazla önem verdiğiniz, olmasını en fazla istediğiniz şey bir türlü olmaz ama pek ciddiye almadan öylesine söylediğiniz ve "Olsa ne iyi olur" dediğiniz şeyler bir çırpıda karşınıza çıkıverir. Şaşırırsınız ve çoğunlukla "Keşke başka bir şey isteseymişim, olacakmış" şeklinde hayıflanırsınız.

O sırada başka bir şey isteseniz, olacak mıydı?

İstediğiniz o saat, tüm isteklerinizin olacağı saat miydi?

Hiç yorulmadan, üzülmeden istediğiyle hemen karşılaşan insan tuhaf bir biçimde bununla pek ilgilenmiyor. Elde etmiş olduğu, isteyip de karşılaşmış olduğu şey ilgisini çekmiyor. Yoksa "Keşke başka bir şey isteseydim" demezdi. İnsan, olanla değil, olmayanla ilgileniyor.

Olmayanı, olmayacak olanı istiyor. Hem de öyle bir ihtirasla, öyle bir arzuyla istiyor ki, bu şiddetli istek olabilecek şeylerin olmasına bile engel oluyor.

Halbuki istemek, müthiş bir güç. Ve bu gücün gerçekleştirmeyeceği hiçbir şey yok. İsteğin yarattığı enerji, imkansız olanı gerçekleştirmeye muktedir olduğu halde bu büyük gücü kullanmayı ne yazık ki, başaramıyoruz. Tersine bu büyük enerjinin altında eziliyoruz. Hasta oluyoruz, yanıp kavruluyoruz. Çünkü istemeyi bilmiyoruz. Sadece şiddetli bir arzu ile istemeye devam ediyoruz. Taa ki, yoruluncaya kadar.

Sonra bir gün istemekten vazgeçildiği bir an, bir de bakıyoruz ki istediğimiz karşımızda duruyor.

Dikkatli olanlar bu durumun farkında olurken, dikkati zayıf ve kendisini olaylara kaptırmış olanlar bu durumu şaşkınlıkla "Tesadüf" olarak değerlendiriyorlar.

Halbuki tesadüf denilen durum, aslında kişinin yıllardır hazırladığı, çalıştığı ve beklediğinden başka bir şey değil. Çünkü insanın dikkati, sadece istediği ve beklediğini görebilir. Beklemediğiniz, istemediğiniz veya dikkat etmediğiniz bir şey gözünüze çarpmaz. Önünüzde dursa bile görmezsiniz, yani tesadüf etmezsiniz.

İsteklere ulaşmak için istemek gerekiyor. Fakat büyük bir hırs içinde bulunmamaya özen göstermeli ve isteklerinize ulaşacağını bilen kişinin rahatlığı içinde isteklerinize ulaşmak için çalışmaya devam etmelisiniz.

Radikal değişiklikler

Sabahın erken saatlerinde meydana gelen bazı olaylar radikal değişikliklere zorlayabilir. Ancak öğlene doğru duyguların denetlenmesi ve kararların sürdürüleceğini işaret eden gökyüzünün konumu, sabırlı ve sakin davranarak sorunlarla başa çıkılabileceğini gösteriyor. Parasal konulara yönelik sürpriz gelişmelerin meydana geldiği bir dönem. Gökyüzünün konumu, gösteri dünyası ve turizmle ilgili baskı yaratan durumlar olsa bile aynı zamanda disiplinli ve kararlı çalışmaların dikkat çekici olacağını işaret ediyor.
Yazarın Tüm Yazıları