İstanbul moda günleri

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İTKİB) katkılarıyla CNR Expo bünyesinde her yıl iki kez düzenlenen İstanbul Moda Fuarı, 11. kez moda dünyasıyla buluştu.

Fuarın açılışı, önceki gün "Best Designer" ödüllü tasarımcı Özlem Süer’in defilesi ile yapıldı. Süer’in "Dünyanın Tüm Sabahları" adlı filmden ilham alarak hazırladığı koleksiyonu, Uğurkan Erez’in koreografisi eşliğinde podyumun ünlü mankenlerinden Çağla Şıkel, Cansu Dere, Pınar Tezcan, Tuğba Karaca ve Merve Büyüksaraç tanıttı. Fuarın açılışında bir konuşma yapan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, İstanbul’u dünyanın sayılı moda üretim merkezlerinden biri haline getirmek için büyük gayret gösterdiklerini ifade etti.

Goldenberg DJ kabininde

İlki geçtiğimiz ay gerçekleşen, Vakkorama’nın Akmerkez şubesinde düzenlenen partiler, tam gaz devam ediyor. 15 günde bir düzenlenen partilerin bu haftaki konuk DJ’i işadamı Aksel Goldenberg’ti. Goldenberg, hareketli müzikleriyle davetlilere keyif dolu bir gece yaşattı. Ev sahibi Rıfat Elhadef, organize ettiği partilerin bir gelenek haline geleceğini söyledi.

İstanbul’daki İtalyanlar

Isıtma ve soğutma sektöründe faaliyet gösteren Ferroli’nin İstanbul’daki İtalyan izlerini araştırmak ve belgelemek için Burçak Evren’e hazırlattığı "İstanbul’daki İtalyan İzi" adlı kitabın tanıtımı, Ortaköy Esma Sultan Yalısı’nda yapıldı. Kitapta İstanbul’a gelip kente izlerini bırakmış ressam, heykeltıraş, mimar, müzisyen, eczacı ve doktor olmak üzere çeşitli İtalyan sanatçı ve bilimadamlarıyla eserleri yer alıyor. Ev sahipliğini Ferroli Genel Müdür Çetin Çakmakçı ve eşi Filiz Çakmakçı’nın üstlendiği, tenor Çağrı Ökten’in sahneye çıktığı geceye katılan isimler arasında Sibel Karakaşlı da vardı.

Su kayıplarına dikkat

Akın Öngör, Caroline Koç, Murat Özyeğin, Ethem Sancak, Ali Kibar, Agah Uğur, Serdar Erener ve Gülben Ergen gibi iş ve sanat camiasının önemli isimlerinin yönetim kurulunda yer aldığı WWF Türkiye, "Conta Hareketi" adı verilen kampanya ile su kayıplarına dikkat çekiyor.

Sahnede pasta kesti

Grek müziğin ünlü ismlerinden Hayko, doğum gününü önceki akşam sahneye çıktığı Zorba Taverna’da kutladı. Hayko, kendisi için hazırlanan "H" harfli pastayı yakın dostu Fedon ve Nil Burak ile birlikte kesti. Kaç yaşına girdiğini söylemeyen Hayko, seslendirdiği şarkılarla konuklarına keyifli dakikalar yaşattı.

Tarih galerisi açıldı

Çırağan Palace Kempinski İstanbul, Çırağan Sarayı Tarih Galerisi’ni geçtiğimiz hafta düzenlenen renkli bir kokteylle ziyaretçilerine açtı. Bundan böyle hem otelde kalan konuklar, hem de çeşitli nedenlerle sarayı ya da oteli ziyaret edenler, Çırağan Sarayı’nın tarihi ile ilgili bilgileri ve tüm dönemlerini özel arşiv resimleri eşliğinde öğrenme fırsatı bulacaklar. Çırağan Sarayı hakkında birçok eseri bulunan Erzurum Atatürk Üniversitesi sanat tarihi öğretmenlerinden Selman Can’ın tarih danışmanlığını yaptığı bu çok özel projenin açılışına otelin genel müdürü Henri Blin ve pazarlama müdürü Ayşe Sipahioğlu ev sahipliği yaptı.

Akmerkez turu

İşadamı Öner Tüzün, kızı Deniz, ilk evliliğinden olan diğer kızı Suzan Yılmaz ve torunu Defne Yılmaz ile birlikte Akmerkez’deydi. Kızları ve torunuyla birlikte Home Store’da öğle yemeği yiyen Tüzün’ün ikinci evliliğini yaptığı Gülgün Tüzün’den olan kızı Deniz ile torunu Defne, neredeyse aynı yaştaydılar.

İkinci evliliğinde yeniden baba olmanın mutluluğunu yaşayan Tüzün, yemeğin ardından Deniz ve Defne’ye sürpriz yapıp Toyzz Shop’tan birer hediye aldı. Tüzün, objektiflerimize işte böyle mutlulukla gülümsedi.
Yazarın Tüm Yazıları