İskelet ve mezarlık ne anlama geliyor

Ben şu aralar en çok, sabah 06.00’da kapımın çalmasından, kuru iftiradan, toplumsal hezeyan ve kurumsal halüsinasyonlardan korkar oldum.

Ancak gelen ağırlıklı rüyalara bakılırsa, çoğu insan henüz korku yelpazesini genişletmemiş sanırım. Ama mezarlık denince herkesin kanı donuyor. Oyuncak silahtan korkup, kurşunu önemsememek gibi...
Veya iskelet. İskeletten neden korkulur? Hiç anlamam. Herkeste bir tane yok mu? Ne kötülüğü görüldü? Romatizma hariç!
3-5 film, 7-8 hurafe ve işte size gerilim listesi. Aslında korkunç olan, neden korkacağımıza bile başkalarının karar vermesi.
Mezarlık dediğimiz yer, pek çok insanın en sevdiklerinin bulunduğu ve günün sonunda kameralara verilecek son pozun gerçekleşeceği yer değil mi? Ömrünü bütün yükümüzü taşımakla geçiren iskelete haksızlık yapılmıyor mu?
Neyse biz bu korku figürlerinin rüyalarımızda neleri sembolize ettiğine bakalım.
Rüyanızda gördüğünüz iskelet, korku filmlerindeki anlamlarının aksine, sezgilerinizdeki gelişmeyi, olaylara kapsamlı bakışınızı, düşünce sisteminizdeki yenilenmeyi gösterir.
Kapalı kutudaki iskelet, diğerlerinden sakladığınız sırları ifade eder. Üzerinde çalıştığınız yeni bir proje ya da zihninizde oluşan yeni bir fikir de, rüyalarınızda kendini iskelet olarak yansıtabilir.
Rüyalarda görülen mezar, hem kişideki ölüm korkusunu, hem de kişinin kendinde öldürmeye çalıştığı düşünce ve davranışları sembolize eder. Depresyon ve ümitsizlik belirtisi de olabilir. Rüyada görülen hayaletler de, giderek gerçekleşmesi zor görünen fikirleri, umutsuz beklentileri yansıtır.
Geleneksel yorumda ‘Ölülerin ziyareti’ anlamına gelir. Aslında ben, dünyanın her yerinde sokak başlarına bir iskelet yanına da bir ayna konmasından yanayım. Böylece kendini farklı sanıp dev aynasında görenler aslında ‘NE’ olduklarını hatırlamış olurlar.
Tema biraz sinir bozucu oldu ama emin olun amaç çok iyi niyetliydi. Hepinize mutlu, neşeli rüyalar,
Sevgi ile kalın.
Yazarın Tüm Yazıları