İnsanlığın kaderini etkileyenler

Kant şöyle diyor; "Şeyler, bilincimizi biçimlendiriyor, bilincimiz de şeyleri etkiliyor ve biçimlendiriyor."

Bu görüşe aynen katılıyorum. Çevremizde bulunan şeylerden sadece biz etkilenmiyoruz. Aynı zamanda çevremizdeki şeyleri de biz etkiliyoruz. İşte, konunun en önemli noktasına geldik.

Çevremizde bulunan şeyleri, bilincimizle etkileyip biçimleyebilmek... Bu müthiş bir bilgi.

İçine doğduğumuz koşullar bizi etkiliyor. Sonra biz de içinde bulunduğumuz koşulları etkiliyoruz. Dışardan bize yansıyanları içimize alıp dönüştürüyor ve sonra yansıtıyoruz. Bizim yansıttıklarımızın sonucunda meydana gelen etki bize geri yansıyor. Kesintisiz bir akışın içinde büyüyor, değişiyor, yeni bir biçim kazanıyor ve kazandırıyoruz.

Ve bütün bunları biz yapıyoruz. Yani hoşlandığımız ya da hoşlanmadığımız ne varsa sorumlusu bizden başka bir şey değil.

A. Einstein "Genelde insanlığın kaderi, hak ettiği şey olacaktır" demiş. Bu sözler, şimdi çok daha büyük bir anlam kazanıyor.

Ne kendimizin dışındaki şeyleri biçimlendirdiğimizin farkındayız, ne de etrafımızdaki şeylerden ne ölçüde etkilendiğimizin ve değiştiğimizin farkındayız... Halbuki, bilincimizi biraz yükseltip anlamaya çalışsak, yerinden oynattığımız taşın, yaptığımız hamlenin sonrasında uyandıracağı etkinin neler olabileceğini düşünsek, kader dediğimiz olguyu kavrayabileceğiz. Böylece bilinmeyen esrarlı perdeyi aralayıp geleceği, insanlığın kaderini etkileyebileceğiz.

Küçük bir hamlenin meydana getireceği büyük olayların bilinci uyanabilse, şuurumuzun ötesindeki büyüklüğü idrak edebilecek ölçüde zihnimiz özgürleşebilir.

Şeylerin birbirine bağlı olan hareketi ve bizim de her şeyin içinde bulunduğumuz bilinci uyandığında, şeyleri ve bütün şeylere bağlı olan kendimizi anlayabilir, rolümüzü belirleyebilir ve belirlediğimiz gibi yaşayabiliriz.

Sağlık sorunlarına dikkat

Eski işleri gözden geçirmek için ve projelerle ilgili çalışmalara başlamak için uygun bir gün. Uzun zamandır olgunlaşması beklenen konuların geliştiğini işaret eden gökyüzünün konumu gizli fikirlerin ortaya konulacağını gösteriyor.Emlak konularında ilginç gelişmeler olabileceği gibi nedeni anlaşılamayan sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Ayrıca şimdiye kadar çözülememiş sorunlar da aydınlığa kavuşabilir.

Yazarın Tüm Yazıları