İmroz fotoğrafları

İmroz’a gittiniz mi? Gökçeada olarak bilinen İmroz’a gitmeye hep niyetlendim fakat bir türlü kısmet olmadı. Her seferinde başka işler çıktı ve anlatılanlar yüzünden aklımda kaldı.

Gidip görmek gerek diye düşünüp gidemeyince dikkatiniz orada takılı kalıyor ve nerede adını işitseniz hemen ilgileniyorsunuz.

İşte unuttuğum bir sırada yine karşıma çıktı ve "İmroz (Gökçeada) Şevket Karasaban Fotograf Sergisi" ilanı dikkatimi çekti, hemen gittim. Galatasaray’da Fotoğrafevi’nde gerçekleşen sergi İmroz’u anlamak ve tanımak için yeterli mi bilmiyorum, ama Gökçeada’ya gitmeseniz bile fikir veriyor. Yerli halkı, evleri ve törenleriyle İmroz’a Şevket Karasaban’ın gözünden bakabilir, kim bilir belki de gitmek istersiniz. Doğrusu ben İmroz’a gitmeyi çok arzu ediyorum ve geçenlerde izlediğim bu serginin 4 Mayıs’a kadar süreceğini bildiriyorum.

AMAT

İhsan Oktay Anar’ın yazdığı "AMAT" son derece ilginç bir kitap. Okurken denizcilikten Osmanlıca’ya uzanan kelime zenginliği içinde kayboluyorsunuz ve mutlaka hemen elinizin altında bir sözlük bulunduruyorsunuz.

Evet, bu kitabı okumak için sözlük ihtiyacı var. Fakat bir sözlüğe bakıp sonra kitabı okumak kişiyi dağıtmıyor. Tersine daha büyük bir merakla okuyorsunuz. Bu arada diliniz zenginleşiyor ve Osmanlıca’ya aşina oluyorsunuz.

Kitabın kahramanları son derece ilginç şahsiyetler. Hayal gücünüzü tetikleyen "Amat" hem roman sevenleri, hem de gizli bilimlere meraklı olanları sarıp sarmalıyor. Okuyucuya bilinçaltının derinliklerine uzanan bir yolculuk yaptırırken aynı zamanda macera duygusunu tatmin ediyor.

Kitabı okurken sanki bu zamanın bir yazarı değil de unutulmuş zamanlarda yazılmış bir kitabın günümüze uyarlandığı duygusuna kapılıyorsunuz ve okuduğunuz her satırla kendinizi o zamanlarda yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz.

İletişim Yayınları’ndan çıkan "Amat" okuyanları hem zihinsel, hem de duygusal açıdan doyuracak nitelikte.

İlişkiler önem kazanıyor

Bugün Güneş Boğa Burcuna girdi. Böylece Boğaların dönemi başlamış oluyor. Emniyet, güven ve tedbirli olmak için güçlü duyguların açığa çıkacağını işaret eden Boğa Burcunun yönettiği bu dönem hem finans, hem de ilişkilerin önem kazanacağını gösteriyor. Sabah saatlerinde Kova Burcunda dolaşmaya başlayan Ay, Güneş ile sert açı oluşturuyor ve öğle saatlerine kadar kişisel gerilimlerin ve baskı uyandıran olayların açığa çıkacağını gösteriyor. Ancak öğleden sonra mantık ön plana çıkacak ve duygular kontrol altına alınacak.
Yazarın Tüm Yazıları