İkizlerin doğumu New York’ta olacak

The Marmara Otelleri’nin sahibi Oğuz-Münevver Gürsel çiftinin oğlu Kaan, yakında baba olacak.

7 aylık hamile olan eşi Merve Kurttepeli Gürsel ile Kaan Bey, önümüzdeki ay da doğum için New York’a uçuyor. Bu yolculuğun nedenine gelince... Duyduğuma göre Merve Hanım bebeklerinin Amerikan vatandaşı olmasını istediği için doğumun New York’ta gerçekleşmesini planlamış, eşi de bu karara sıcak bakmış. Diğer yandan Merve Kurttepeli Gürsel’in kardeşi Emre Kurttepeli de dayı olacağı için çok mutlu. Eşi Maide Kurttepeli’den iki çocuk sahibi olan Emre Bey, büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla yeğenini kucağına alacağı günü beklediğini söylüyor...

Hazerdağlı eseri

Adını Plastip Show’la duyuran Cihat Hazerdağlı, şimdilerde Milliyet gazetesinin karikatüristi. Türk iş dünyasının 5 genç patronunu karikatürize ettiği posteri ise geçtiğimiz günlerde 32. İstanbul Müzik Festivali kokteylinde elden ele dolaştı. Aya İrini’deki gecede Amerikalı ünlü danışman David Borr’un da bir sürprizi vardı. Borr, Hazerdağlı’nın Cem Boyner, Güler Sabancı, Mustafa Koç, Bülent Eczacıbaşı ve Ferit Şahenk’in karikatürlerinden oluşan tablosunun bir eşini yaptırmıştı. Yine Hazerdağlı imzalı bu tabloda Ferit Şahenk’in yerine Dorr’un portresi vardı. Dorr, çerçevelettiği bu ilginç tabloyu da o akşam Bülent Eczacıbaşı’na hediye etti.

Kansere karşımodayla savaş

Uluslararası ‘Fashion Targets Breast Cancer’ (Moda Meme Kanserine Hedefleniyor) projesi yararına, bugün Ankara’da Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Rezidansı’nda iki etkinlik düzenlenecek. Öğleden sonra gerçekleştirilecek ‘Dilek Hanif Haute Couture 2004’ moda gösterisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanlığı yetkilileri, FTBC projesinin Dünya Direktörü Tony Staffieri, bazı büyükelçiler ile Ankara iş dünyasının önemli isimlerinin yer alacağı kokteyl ve yemek sonrasında tekrarlanacak. Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Eric S. Edelman ve eşi Patricia Edelman’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek gösterilerden elde edilecek gelir ile alt gelir düzeyine mensup kadınlara erken teşhis amaçlı geniş bir meme taraması yapılacak.
Satmıyor dağıtıyor

Feryal Gülman, cemiyet hayatı içinde bir giydiğini bir daha giymemesiyle tanınır. Ancak giyim tutkusu bu kez yok yere canını sıktı. Geçtiğimiz günlerde hakkında giymediği kıyafetleri bavullara doldurup Tel Aviv’de sattığı şeklinde haberler çıkan Gülman, bu söylentiler nedeniyle şaşkın. İşi ve sosyal çevresi gereği iyi giyinmek zorunda olduğunu belirten Feryal Hanım iddialarla ilgili, ‘Ben giymediğim giysileri yardıma ihtiyacı olan kadınlara veriyorum. Güneydoğu’da 20 üniversite öğrencisinin okul masraflarını karşılıyorum. Kemal Bey’le bu öğrencilerin her birine bilgisayar gönderdik. Ayrıca ben yıllardır Tel Aviv’e gitmedim, pasaportlarımla bunu kanıtlayabilirim de’ diyor.

Ege lezzeti, Divan kalitesi

Bodrum Göltürkbükü’nde 18 dönüm arazi içinde kurulu olan Divan Palmira otelin Yiyecek İçecek Müdürü Ahmet Nart gerçekten tecrübesini konuşturuyor. Otelin genel müdürü Kamil Erenyatır ise personel eğitimine büyük önem verdiklerini belirtiyor ve bana kalırsa bu işte başarılı olduklarını konukların otelden ayrılırken duydukları memnuniyet gayet güzel kanıtlıyor. Ege ve Akdeniz’e özgü radika, turp otu, hardal otu, çibez, deniz börülcesi gibi birbirinden lezzetli ve sağlıklı otları tadanlar, bu lezzetlerden bir daha vazgeçemiyorlar.

Ferrari’ye özel kalemler

De-luxe kalem markası Montegrappa’nın Ferrari için özel olarak sınırlı sayıda ürettiği ‘Montegrappa for Ferrari’ koleksiyonunun tanıtımı, geçtiğimiz gece İstanbul Ritz Carlton’daki bir davetle yapıldı. Montegrappa’nın Türkiye’deki temsilcisi ve tek yetkili satıcısı Chronos İstanbul tarafından Türkiye’ye getirilen özel koleksiyon, tümüyle el yapımı altın ve gümüş dolmakalem ile tükenmez kalemlerden oluşuyor. Türkiye’de ilk kez bu özel gecede buzlu olarak sunulan Hennessy X.O. servisini ise Nefise Karatay yaptı.

Dünyanın gözü üzerinde

Dünyanın en iyi astrologlarından ve Kabala uzmanlarından Gahl Sasson, Fulya Eyilik’in sahibi olduğu OWO’da seminer vermek üzere İstanbul’a geldi. W dergisi tarafından 1999 ve 2003 yılının en iyi astrologu seçilen Sasson, 10 gün boyunca OWO’da pratik uygulamalar yapacak ve mantra içeren workshop’lar düzenleyecek. Merkezin sahibi Fulya Eyilik, Gahl Sasson’un mutlaka takip edilmesi gereken bir isim olduğunu söylüyor.
Yazarın Tüm Yazıları