İki ihraç ama başkanlık yolu

BİR yanı 70’lerin ünlü sosyalisti Fatsalı Terzi Fikri’ye dayanıyor.

Haberin Devamı

Ordulu olduğu için yine ünlü sosyalistlerden Ziya Yılmaz’ı, Abdullah Yılmaz’ı biliyor. “Ben hep sosyal demokrat kaldım” diyor. Dedeleri üzerinden diğer yanı Ordu’da CHP Fırkası kuruculuğuna, Trabzon Valiliği’ne uzanıyor, “Ben hep Cumhuriyetçi oldum” diyor.
Beşiktaş CHP başkan adayı Murat Hazinedar avukat. Baykal’ın ünlü bir tüzük kurultayı var, parti içi demokrasiyi kuşa çeviren, genel başkan sultası kuran tüzük değişikliği. Tel örgüler
içinde bir binada yapılan kurultaya Murat Hazinedar engelleri hukuk yoluyla aşarak giriyor. Bedeli var, CHP’den iki kez ihraç ediliyor, hukuk yoluyla partiye dönüyor.

HALKIN CANI

Başkan seçildiğinde Hazinedar’ın önceliği “binaları depreme karşı güçlendirmek”. Ortaköy Vadisi deprem açısından sorunlu bölgelerden. “Halkın canı her şeyden önemli, onun için asıl çalışma güçlendirme olacak.”
Yapacağı her işte, kaldırım, park, belediyenin herhangi bir hizmeti için “Mutlaka halka soracağım” diyor. Bir zamanlar bu ülkede hukuk işliyor, iki kez ihraç edilmesine rağmen, insanlar partilerine dönüyor, hatta belediye başkan adayı olabiliyor. Az gördüğüm bir nitelik, Murat Hazinedar karşısındakine baştan sona pozitif enerji yüklüyor.

Haberin Devamı

Yollar ayrıldı

İLK kez genel lafları bir yana bırakıyor Abdullah Gül. Faiz lobisi, yolsuzluklar, kumpas, ötekileştirme, cinayetler gibi her konuda Tayyip Erdoğan’ın tam karşısına geçiyor.
Erdoğan’ı “Türkiye’yi tipik bir Ortadoğu ülkesi haline getirmek” istemekle eleştiriyor. Saddam’ın, Kaddafi’nin, Mübarek’in hukuku ve demokrasiyi askıya aldığı ülkeler gibi. Anayasa’ya aykırılığına rağmen, her yasayı onaylıyor, ama şimdi kökten karşı çıkıyor. Muhtemelen AKP’nin çöküşünü görüyor.
Gül gibi seksen kez düşünüp, öyle konuşan bir politikacı bu söylediklerini mutlaka uzun uzun tartmış olmalı. Belki, yarınlara dönük hesaplar için ama artık çok geç. Çünkü, attığı her imza ile AKP’ye katkı veren kendisi.

THY zorda

SON iddia THY’nin Nijerya’da kanlı terör örgütüne silah taşımış olması. Bu vahim iddia uluslararası sonuç doğuracak türde.
Türkiye “savaş suçlusu” ilan edilebileceği gibi, eğer silahlar THY’nin yolcu uçağı ile taşınmış ise, Sivil Havacılık Otoritesi THY’ye ambargo uygulayabilir. Hukuki süreç uzun ama iddia kanıtlanırsa, THY’nin pek çok yere uçması yasaklanabilir.

Haberin Devamı

Yaaa Mustafa

MEHMET Altan’ın işine son verildiğinde, eleştiriyorum. Star’ın genel yönetmeni Mustafa Karaalioğlu arıyor, “Mehmet’in kendi isteği ile ayrıldığını” söylüyor. Mustafa’nın yalanı şimdi ortaya çıkıyor. İnternete düşen ses kayıtları: “Alo Mustafa”, Tayyip Erdoğan karşısında esas duruşta.
Mehmet’le kalmıyor, Mustafa ikinci emri de yerine getiriyor, Hidayet Şefkatli Tuksal’ın da işine son veriyor. Hazretin en küçük eleştiriye tahammülü yok. “Alo Mustafa” bilmiyor ki, günün birinde bir telefon onun da görevine son verebilir. Dik durmasını bilmedikten sonra, emirlerin sonu yok.

Yazarın Tüm Yazıları