Hırsızın parasını biz niye ödüyoruz?

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Yıllardır söylüyoruz, yazıyoruz, ilgili mercilere başvurular yapıyoruz, davalar açıyoruz, açtığımız davaları kazınıyoruz, ama halen bu anlamsız- hukuksuz- vicdansız- sorumsuz- ahlaksız- adil olmayan ödemeyi bizden alıyorlar.” diyor.

Haberin Devamı

Göktaş’ın her kesime sözü var:
HIRSIZLARA- Bizim ülkemizde namuslu olmak suç mu? Namusu ile devletine hizmet etmek, devletinin malını çalmamak, memleketinin değerlerine sahip çıkmak, devletinin koyduğu vergiyi ödemek, vatandaş olarak yükümlülüklerini ve sorumluluklarını yerine getirmek suç mu? Hırsızın, çalan çırpan namussuzların devlete getirdiği külfeti de namuslu insanlardan alıyorlar? Kayıp kaçak bedeli hırsızların tüm milletimizin kesesinden çaldığı bedeldir. Bu ülkede milyonlar çalıyor ve devlet bunu önleyemiyor, önleyemeyince de bu çalınan rakamı abonelerden çıkartıyor. Onların çaldığını bizlere ödetiyor. Böyle bir mantık ve hukuk, adalet anlayışı nerede var? Ayıptır, günahtır, yazıktır diyorsunuz, o yerli bile olmuyorlar. Vatandaşın kabaran elektrik faturalarını ödeyecek takadı kalmamıştır.”
TUZU KURULARA- Emekli, memur, işçi, esnaf, dar gelirli kesimin bu faturaları ödemesi mümkün değil. Faturalar gün geçtikçe kabarıyor. İçinde Allah korkusu olanlar durumu çok acil bir şekilde değerlendirsinler. EPDK nın bir genelgesi ile bu paralar milletten kesilmeye devam ediyor. Yasal değil, kanuni değil, adil değil, hak ve hukuk kavramı içinde değil. Neye göre, neden, niçin ve ne sebeple hırsızın, çalanların çaldığı parayı biz namuslu abonelerden alıyorsunuz? Millet geçimini zor temin ediyor, birde bu hırsızların devlete verdiği zararı çekiyor. Allah’tan korkun yahu!”
TEŞHİR EDİN Elektrik çok yerde özelleşti. Bu hizmeti özel şirketler veriyor. Çaldırmasınlar, hırsızı teşhir etsinler. Onların sorumluluğunda olan bir şeyin sonucunu millete niye çektiriyorsunuz; bu bedeli millete niye ödetiyorsunuz?! Faturaları inceleyin, aktif enerji bedelini anladık. Tamam. Dağıtım bedeli, Okuma bedeli, enerji fonu, elektrik tüketim vergisi, KDV, perakende hizmet bedeli, TRT payı... Bir faturada bir vergi olur; giydirdikçe giydiriliyor.
Devlet kendi vatandaşını böyle soyar mı, soyulmasına göz yumar mı?”
Tüketicinin sırtından inin kardeşim!”

Haberin Devamı

Çankaya’da kamyon sesi

Çankaya’da çöp kamyonları 100 desibel ses çıkarıyor. Çankaya 1238. Caddede gece yarısından sonra çöp kamyonları çöp konteynirini araca taktıktan sonra küreklerle vurarak ses rekorları kırmaktadır. Ramazanda en azından davulculara gerek kalmayacak diye teselli buluyoruz.
Veli ERGUN

Haberin Devamı

Trafik ışığına güvenmeyin

Batıkent Turgut Özal Mahallesi 1940 Caddesi’nde Bulunan trafik ışıklarında, EGO otobüsleri dahil, özellikle sabahları hiç bir araç durmuyor. Trafik ışıklarına güvenerek geçen insanlar ezilme tehlikesi yaşıyorlar. Yetkililere haber verildiği halde hiç bir önlem de alınmadı. Işıklara güvenip kendinizi yola atmadan dikkat edin.
Fatih T.

Yazarın Tüm Yazıları