Hilal Kaplan 2011 yılında kiminle yan yana gelmişti?

Hilal Kaplan, ‘Referandum dersleri’ konulu bir yazı kaleme almış. Yazısına şöyle başlıyor:

Haberin Devamı

“Gerçekten topu birden geldi. Hakikaten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydan okuduğu gibi 'topu geldi'. Tüm Avrupa ve ABD medyasının ve siyasî elitlerinin açıkça karşı çıktığı, PKK ile Akşenercilerin, FETÖ ile Aydınlıkçıların, CHP ile Saadet Partisi'nin yan yana gelerek muhalefet ettiği, AK Parti'nin içinden çıkmış eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bile mahcup 'hayır'cılık oynadığı bir kampanya süreci yaşandı.”

Bu yazıyı okuyunca 2011 yılına gittim. O yıl seçimlerde Hilal Hanım, Nihal Bengisu Karaca ve başka isimler "Başörtülü aday yoksa oy da yok" kampanyası başlatmışlardı.

Kampanyaya kapı kapı dolaşan ve gecesini gündüze katan ama aday olamayan partili kadınlar destek vermemişlerdi.

Ak Parti’nin başında da bugün Cumhurbaşkanı olan Tayyip Bey vardı.

Haberin Devamı

O günkü kampanya hem Ak Parti’yi hem Tayyip Bey’i bir hayli zorlamıştı. Buna bizzat şahidim.

İşin ilginç tarafı, o zamanlar kampanyayı eleştiren gazetecilerin başında şu an FETÖ’den tutuklu olan gazeteci Ali Bulaç vardı.

Hilal Hanım ve arkadaşlarından kampanyaya son vermelerini istemiş, “Bu kampanya Ak Parti’nin seçim kaybetmesi için kurulan bir tuzaktır. Kampanya destekçisi kadınların çoğunun iyi niyetli olduğunu fakat aralarında İslamî hareketleri içeriden çökertmek için görev yapan 'beyaz casuslar'ın da bulunduğunu" ifade etmişti.

Yakın tarihimiz ne enteresan olayları kayda alıyor değil mi? Tarih tekerrür ediyor da kimse kendisine pay çıkarmak istemiyor.

Neyse, ben Hilal Hanım’a bir soru sormak istiyorum;

“Madem iktidara muhalefet eden herkes ille de bir terör grubuyla taraf olmak durumunda, 2011 yılında siz kiminle taraftınız acaba?” Siz hangi cesaretle, ne Referandum sürecinde ne sonrasında Tayyip Bey’in ayrıştırmadığı Saadet Partili insanları PKK ile FETÖ ile eş tutabiliyorsunuz? Belli ki hiç birini tanımıyorsunuz.

Benim size tavsiyem Ramazan ayı yaklaşıyor, bir itikâfa girin ve nefis muhasebesi yapın.

Not: Benden duymuş olmayın ama Binali Yıldırım, “Bugünden itibaren hayır diyen kardeşlerimizin, gönlünü kazanmanın yollarını bulacağız.” diye açıklama yaptı dün.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları