Herkese içten teşekkürler

VE sonunda Zehra Teyze ameliyat oldu.

Ameliyatı, fotoğrafta gördüğünüz ekip gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Işık Akgün Hoca, Güner Kaya Hoca, operatör doktorlar Ali Uspak ve Eyüp Bakmaz ve dünya beceriklisi Florence Nightingale’in nam salmış hemşiresi Nebahat Arslan, sonra Gözde hemşire...
Hepsi işi gücü bıraktılar, geçen cuma sabahın 6’sında, sokakta mendil satan, kimsesiz teyzeyi iyileştirmek için kolları sıvadılar...
Işık Akgün Hoca, ameliyatın çok iyi geçtiğini söyledi.
“Kıkırdak tamamen gitmişti” dedi, “O halde yürüyebilmesi mümkün değildi. Müdahale gerekliydi. Hiçbir komplikasyon olmadı. Minicik dizleri var Zehra Hanım’ın, en küçük protezi taktık. Önce walker’la, sonra kanadyen tipi koltuk değneğiyle yürüyecek. Fizik tedavisini aksatmayacak. Bir-iki hafta zorlanacak ama sonra zımba gibi olacak.”
Sadece özel hastalar için ameliyata giren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anestezi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Güner Kaya Hoca’ya ve bütün ameliyat ekibine, ayrı ayrı binlerce teşekkürler.
Yemin ederim, bu ancak Türkiye’de olur.
Ancak Türkiye’de, işlerinde bu kadar bir numara olan insanlar, sırf insanlık adına, kimsesiz, zavallı bir kadın için böylesine seferber olurlar.
O yüzden bütün çılgınlığına rağmen bayılıyorum ülkeme./images/100/0x0/55ea120ff018fbb8f8697eb4
*
Bana “Hiç tanımadığın biri için amma çok şey yaptın!” diyorlar.
Yok, aslı öyle değil.
Ben yapmadım.
Hepimiz yaptık.
Toplu bir enerji söz konusu.
Bu da bana çok umut verdi, demek ki bir sürü insan bir araya gelip harikalar yaratabiliyormuş, herkes işin bir ucundan tutarsa olabiliyormuş.
Ameliyat işin sadece bir ayağı, diğer ayağı hastane: Florence Nightingale, yüzünü hep yenileyen çok deneyimli bir hastane. Bilimsel yaklaşımlarıyla gündeme geliyor. Cengiz Kuday, Ali Rıza Kural, Işık Akgün gibi çok değerli hocalar, ameliyatlarını burada yapıyorlar. Gökhan Demir hoca kişiye özel kemoterapi gerçekleştiriyor. Bir dolu yenilik yani. Geçen hafta o kadar çok vakit geçirdim ki hastanede, ürolojik müdahalelerde kullanılan robot Da Vinci’yle bile tanıştım. Prostat ve böbrek ameliyatlarında Ali Rıza Kural’a o eşlik ediyor.
İşte bu hastane kucağını açtı Zehra Teyze’ye...
Grup Florence Nightingale Hastaneleri sahibi Profesör Cemşit Demiroğlu’na da kocaman bir teşekkür.
Siz de takdir edersiniz ki, benim bütün bu insanları bir yazıyla kandırabilmem mümkün değil.
Gerçekten bu kadına istedikleri için yardım ettiler.
Ona nasıl iyi baktıklarını anlatamam.
Bu da beni acayip duygulandırıyor.
Ne zaman gitsem 705 numaralı odada Zehra Teyze’yle şakalaşıyorlar, o da gülüyor.
Bir de Doktorum-Evde Bakım Hizmetleri devrede.
Onlar da inanılmaz, onlar da Zehra Teyze’nin ameliyat sonrasıyla ilgileniyorlar. İnanmayacaksınız ama her 12 saatte bir, ona bizzat bakacak hemşire yolluyorlar. Çünkü tamam ben gidiyorum, Zehra Teyze’den bana ilk söz eden Murat Karagöz gidiyor, bizim Süper Hande ve annesi Emine Hanım gidiyor, ona 20 bin lirayı bulmamı sağlayan Kadriye Yılmaz gidiyor ama nereye kadar...
Bir an geliyor, insanın gücü olmuyor, sürekli orada olamıyor...
İşte Doktorum Evde Bakım Hizmetleri o yüzden ilaç gibi geldi.
Zehra Teyze pazartesi ya da salı hastaneden çıkıyor, 15 gün süreyle Doktorum Evde Bakım Hizmetleri ona kendi evinde bakacak.
Evine hastanelerde olan, arkası kalkan yatak kuracak.
Ben dün gece saat 22.00’de gittim, dünya tatlısı genç bir hemşire vardı yanında, bizimki de kaşınıyordu, belindeki kateter kaşıntı yapmış, hemşire o minik kadının kaşıntısını geçirmek için losyonlar mı sürmedi, her şeyi yaptı...
Kafanızı daha fazla şişirmek istemiyorum.
Artık bir ev kısmı kaldı.
Operasyon neredeyse tamamlandı.
Bir de yürüdüğünü görelim, tamamdır.
Öpüyorum, güzel şeyler de oluyor bu ülkede, ben şahidim, herkese sonsuz teşekkürler, geçen hafta iyiliklerle dolu bir hafta oldu benim için, umarım bu hafta da olur...

Haberin Devamı

HAMİŞ: Bu arada ben iki tane daha Yarım Kalan Hayat yaptım. Fakat bir türlü yazacaklarım bitmediği için onlara sıra gelemedi. Özsüt ve Henkel ile yaptığımız çalışma da var, en kısa zamanda paylaşacağım.
HAMİŞ 1: Bir teşekkür de gazeteme. Baştan beri Yarım Kalan Hayatlar için bana destek veriyorlar. Onlar da Zehra Teyze’ye en az benim kadar titizleniyorlar. Bu gazetede çalıştığım için gurur duyuyorum.
HAMİŞ 2: Ya düşündüm de, bir teşekkürü eksik bırakmışım, dualarıyla, iyi dilekleriyle hep Zehra Teyze’nin yanında olan siz bütün okurlara da içten teşekkürler.

Yazarın Tüm Yazıları