Her şey canım İzmir’im için ne yazdıysam, ne yaptıysam o

Bugün egom tuttu. Köşemi tamamen kendime ayırdım.

Haberin Devamı

Aslında hiç bir köşecinin köşesi babasının malı değildir. Tam 33 yıllık mesleki kariyerimde bir kez yapayım istedim.
10 aydır, kendime göre çok işler başarmışım. Üstelik 32 yıl ayrı kaldığım, çevremin olmadığı, birkaç gerçek dostumun dışında, pek çok yönetici, bürokrat, iş adamı ve kadının, sokaktaki bazı itlerin, çelme takıp düşürmeye çalıştıkları halde. Dost diye bildiklerimin, arkamdan hançerledikleri halde...
İnternette 10 bin kişi tıklıyor
Ama samimiyetle yazıyorum Allah’tan başka kimseyi tanımam. Orhan Ağabey’in (Gencebay) ‘Hor Görme Garibi’ şarkısında olduğu gibi. Herkes gibi benim de bir Allah’ım var, sığındığım. Buradan, İzmir’den bile, nefesimin İstanbul’a yettiğini söylüyor medyadaki ünlü arkadaşlarım. E bir haber yapıyorum İnternet sitelerinde 10 bin kişi tıklıyor. Tabi bunda haber olan kişilerin de rollerini inkâr etmem. Ama yalnızca adımın geçtiği haberler, köşe yazıları 3-4 bin kez tıklatılıyor. Yani bana okuyucum yetiyor. Züppe ve gerçek olmayan, yalancı dostlara hiç ihtiyacım yok. Öncelikle “Ben yazdım da oldu” demek bana yakışmaz. Ukalalık olur. Ama kim ne derse desin, Ben bir markayım ve yeniden o markamla ekranlara dönüyorum. Hayırlıysa ve Allah izin verirse tabi. Büyük laflar etmek de bana yakışmaz. İzmir’i, gerçek İzmirlileri, bütün Ege’yi, canım okuyucularımı sevdiğim için, bazı sorunların takipçisi oldum.
İyi niyet gösterdiler
Sağ olsunlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sayın Hakan Tartan, Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cevat Durak, İzmir Emniyet Müdürü Sayın Ercüment Yılmaz ve Konak Temizlik İşleri Müdürü Sayın Serpil Güngör de gereken iyi niyeti gösterdiler. Tenkitlerimin, yazdıklarımın iyi niyetle yapıldığına inandılar. Yapıcı oldular. Çok teşekkürler. Yine manevi oğlum DHA’ ın yıldırım muhabirlerinden sevgili Cesur Sert ve Milliyet’ten Volkan Baş da hep yanımda oldular. Onlara da teşekkürler.

Magazin anlamında

Haberin Devamı

? 19 Aralık 2009’da Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Nalan Altınörs, Mustafa Sağyaşar, Secil Heper gibi dev isimlerin bir araya geleceğini Fasl-ı Şahane adlı müzikal anlamda muhteşem bir grubun doğacağını yazdım. Eser ortada.
? 27 Aralık 2009 tarihinde daha evlenmeden, Demet Akalın’ ın, Önder Bekensir ile evlendiği takdirde 6 ay, bir yıl içinde boşanacaklarını yazdım. Sonuç ortada
? 23 Ocak 2010’da Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan’ın karısından boşanacağını ve otelde kaldığını yazdım. Ortalık karıştı. Aslan boşandı.
? 28 Şubat 2010’da İzmir Tenis Kulübü’nün yeni yönetiminin yargıya gideceğini yazdım. Hâlâ inceleme sürüyor.
? 21 Mart “İzmirliler haberiniz var mı? Arena açılıyor” diye yazdım. On gün sonra Arena Açıkhava Konser alanı açıldı.
? 17 Nisan 2010 Özge Ulusoy- İlker İnanoğlu ayrıldı diye yazdım. Ardımdan İstanbul medyası geldi.
? 17 Nisan 2010’da Atilla (Saral) çocukların sevgilisi İnci Türkay’a sırılsıklam aşık olduğunu yazdım. Temmuz’da İstanbul uyandı.
? 11 Temmuz 2010’da ‘İzmir İzmir olalı böyle zulüm görmedi’ başlığı altında Sayın Kocaoğlu’na seslenerek Kültür ve Sanat Dairesi’nin Fasl-ı Şahane ve bu tarz konserlere yapılan uygulamadaki haksızlıklara değindim. Anında müdahale ile her şey yoluna girdi.
? 21 Temmuz 2010’da ‘Müzeyyen Ablaya vefasızlık’ başlığı altında  Müzeyyen Senar için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan yardım istedim. Sayın Günay 2008’de bir yardım yapıldığını, aynı miktarın artık ömür boyu, her yıl Temmuz ayında ödeneceğini açıkladı. MESAM’ın yeni Başkanı Faruk Demir’de MESAM’dan her yıl Senar’a özel bir ödenek ayrılacağını söyledi.

İşte 10 ayda yaptıklarım

Haberin Devamı

? Ege Palas önünden geçen trafik çift yönlüydü. Özellikle çöp kamyonları ve iki taraftan gelen arabalar, bir de Ege Palas’da düğün ve davetler sırasındaki yoğunluk, trafiği altüst ediyordu. 45-50 dakika yolun açılmasını bekliyorduk. Aralık’da yazdım. On gün sonra tek yön oldu.

? 6 Ocak 2010 Ümran Baradan ve Zuhal Yorgancuoğlu’nun adlarının Alsancak’ da iki sokağa verilmesi için “Hakan Başkan top sende” diye yazdım. Sağ olsun Başkanım gereğini yaptı. 13 Ocak 2010’da ‘İade-i İtibar” yazımda da teşekkür ettim.

? Fuar içindeki tartan pistin çevresini ve Birinci Kordon’u “Sinekler bastı” diye yazdım, hemen ilaçlandı. Yeniasır’dan Fatih Şendil’ e de bu konudaki yardımları için kocaman teşekkürler.

Haberin Devamı

? Sayın Cevat Durak’a hitaben gürültü kirliliği ve bazı sokaklardaki lambaların ışıklarının yanmadığını, bazı sokaklarda konteynırlardaki çöplerin yerlere kadar taştığını, çukurlar açılıp kapatılmadığından kazaların yaşandığını ve Karşıyakalıların da çok rahatsız olduğunu yazdım. Anın da cevap geldi ve gereği yapıldı.

? 30 Haziran 2010 Kıbrıs Şehitler Caddesi, Karataş-Güzelyalı arası ve Hilton Oteli arkası ile Sevgi yolundaki çöp konteynırlardaki içler acısı durumunu fotoğraflarla belgeledim. İzmir Kız Lisesi’nin önündeki ve Sevgi yolundaki minik havuzların içinin yosun tuttuğunu, izmaritlerle dolu olduğunu ve çiş koktuğunu yazdım. Şu an pırıl. Sayın Güngör çok teşekkürler.

Haberin Devamı

? 24 Temmuz 2010’da Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde bir bölümde özürlüler için rampa yapılması gerektiğini yazdım. Aynı gün gerçekleşti.

Bir teşekkür

On yıllık icraatım bu. Kısa sürede demek ki İzmirlilere kendimi sevdirdim ki. Halkın oyları ile, Ege’nin en çok dinlenen radyolarından Aktif FM beni “Yılın Magazin Gazetecisi’ seçmiş. Teşekkürler. Fakat bundan böyle beni kimsenin magazinci olarak görmesini istemiyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın asla rahatsız değilim. Gururlu ve onurluyum. Kalemimi satmadan magazinciliği yıllardır yaptığım için. Ama artık bu gömleği gençlere veriyorum. Hayatın içinde ne varsa ben oradayım.

NOKTA

Başarılar

Aktif Fm, 24 Ocak 1994 tarihinde özel radyoların yayına başlaması ile birlikte yayın hayatına start vermiş. 91.7 Mhz frekansından yayın yapan radyo, kısa sürede İzmir metropolü ve İzmir’in kuzey ve güneyine ulaşan yayınlarıyla bölgenin en güçlü radyosu haline gelmiş. Bugün İzmir ve Kuzey Egeye 91.7 Mhz frekansından yayın yapan radyo, www.aktiffm.com., www.aktiffm.com.tr.web siteleriyle bölgedeki tüm gelişmeleri, haberleri, yayın içeriğiyle tüm dünyaya ulaştırıyor... Ayrıca www.aktiffm.com.tr internet adresinden de tüm dünyaya 24 saat canlı radyo yayını yapıyor..

Haberin Devamı

Evet yaptıklarım bunlar. Kısmet olursa ve yazılarıma devam edersem, yapacaklarımın garantisidir, sevgili okurlar. Sizlerden bol mail bekliyorum. Yetişebileceğim her yerde varım, Allahın izni ile.

Yazarın Tüm Yazıları