Hayatın sırrı

Aslında sır falan yok. Her şey ortada, görünür, açık seçik ve çok basit.

Fakat, çağımızın insanı, geliştirdiği medeniyet sonucunda her şeyi öylesine karmaşık hale getirmiş bulunuyor ki, düşünce sistemi de aynı doğrultuda çalışıyor.

Onca hesap, kitap ve karışıklık içinde gözünün önünde duranı algılayamıyor. Çünkü, öğrenmemiş. Çünkü, bilmiyor.

Öğrenmediğiniz ve de bilmediğiniz şeyi göremezsiniz. Görseniz de anlayamazsınız.

Anlamadığınız bir şey de işinize yaramaz.

Sadece DNA’larınıza işlenmiş bilgiyi, yaşam bilgisini arar durursunuz. Umarım bir gün bulursunuz.

Aslında genlerimizde bu bilgi var. Atalarımızdan bize miras olarak kalan çok değerli bir bilgi. Zaman zaman içimizde bir şeyler kıpırdanıp açığa çıkacakmış, gibi oluyoruz. Hissediyoruz.

Karşılaştığımız bir olay ya da şey, bize bu bilgiyi hatırlatır gibi oluyor. Fakat beynimizi, geliştirdiğimiz medeniyetin bilgileriyle öylesine doldurmuş haldeyiz ki, bir çeşit çöplüğün arasından bir türlü çıkartamıyoruz.

BİLGİ ÇÖPLÜĞÜ

Kısacası, bilgi çöplüğünün içinde kaybolmuş bir haldeyiz. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bile ayırt edemeyecek hale gelmişiz. Bu durumdaki bir insanın anlamasını, algılamasını, yakalayabilmesini bekleyemeyiz. Ne kendisini, ne de sahip olduğu yetenekleri...

Hem de sözünü etmiş olduğumuz "basit" olanı algılamak, böyle bir karmaşa içinde mümkün değil.

Şayet hayatın sırrını yakalamak istiyorsanız, önce gerekli, gereksiz pek çok bilgiyle doldurduğunuz beyninizi boşaltacaksınız. Sonra, dönüp bulunduğunuz yere bakacaksınız. Sizde uyandırdığı duyguları yakalamaya çalışacaksınız.

Daha açık söylemek gerekirse, saf halde bulunmanız gerekiyor. Kayıtlardan, şartlardan, sizi sımsıkı maddeye, vazgeçilmez hale getirdiğiniz değerlere bağlayan zincirlerden kurtulmanız gerekiyor.

Ancak bütün bunları yaptıktan sonra ayağınızı bastığınız toprağa, dokunduğunuz yaprağa, doğmakta olan güneşe, pırıldayan çiçeğe, büyümekte olan çocuklara ve kendinize bakmalısınız. Böyle bakmayı başarabilirseniz anlayacaksınız ve başka biri olacaksınız.

Kuvvetli arzular

Dışarıdan gelen baskılar sonucunda kişinin kendisini ortaya koyması için kuvvetli arzular uyanacak. Bu arada yeni tedbirler geliştirmek ve kararlar almak için harekete geçmek mümkün. Sürpriz gelişmelerin meydana geleceğini işaret eden gökyüzünün konumu hem aşk, hem de parasal açıdan yeni atılımlarda bulunulabileceğini gösteriyor. Güzellik sektörü, emlak ve finans konularına yönelik ilginç kararlar alınabilir.
Yazarın Tüm Yazıları