Hangi ünlülere etek yakışırdı

Ünlü modacı Marc Jacobs, New York Moda Haftası’ndaki defilesinin sonunda siyah bir etekle podyuma çıkıp selamlamış davetlileri.

İskoçluların "kilt" denilen eteğinin sade ve daha şık bir versiyonu olan siyah eteğin üzerine ise beyaz bir gömlek giymiş Jacobs.

Şöyle bir bakınca hiç de kötü durmuyor dizde biten bu siyah etek.

Feminen de yapmamış Jacobs’ı.

Basbayağı yakışmış yani... Peki bizde hangi ünlü erkeklere yakışırdı böyle bir etek? Gerçi bizimkiler ’etek’ deyince ’aman aman’ olup hemen önyargı denizinde boğuluveriyorlar.

Oysa şov amaçlı gayet güzel giyilebilir.

Kimse sokağa böyle çıkın demiyor ki zaten.

İşte hemen aklıma gelen altı isim...

1. Murat Han: Boyu uzun olduğu için üzerinde iyi duracaktır etek.

2. Kenan Doğulu: Bence Doğulu bir sahne performansında cesaret edip giymeli. Ama ona ekoseli etek daha çok yakışır. İskoç tarzı yani. Siyah etek pek olmaz. Altına da bot giyebilir.

3. Hüsnü Şenlendirici: Yine boy avantajıyla o da iyi taşıyabilir MC tarzı bir eteği. Ama evet, klarnet çalarken ben de pek etekli düşünemedim kendisini.

4. Özcan Deniz: İyi taşıyacak isimlerden biri daha. Dergicilerin yerinde olsam hemen kendisine teklif götürürdüm, etekli bir prodüksiyon için.

5. Tan: Evet anlaşıldı, boy uzunsa etek de yakışıyor. Yani boy çok kısaysa etek giymemeli. Sanki giyen çokmuş gibi böyle sonuçlara varıyorum ya, pes... Neyse, Tan da kısa değil, o halde ona da yakışır.

6. Beyaz: Bir programına sürpriz yapıp etekli çıksa, fena olmaz herhalde.

Etek ve kıl

Şimdi aklıma takıldı. Şov amaçlı olsa da etek giymeyi düşünen bir erkek bacak kıllarını almalı mı acaba?

Marc Jacobs’ınki bakın gayet kılsız.

Bence kılları almaya gerek yok.

Bermuda şort giymek gibi bir şey bu da... Niye alınsın?

Modacıların son yıllarda erkeklere etek giydirmekteki ısrarına gelince...

Bazısı geçmişte erkeklerin aslında eteği çeşitli şekillerde kullandığını söylüyor bazısı da Jean Paul Gaultier gibi düşünüyor.

Buyrunuz, şöyle demiş Gaultier: "Erkeklere etek giydirmeye çalışmıyorum. İsterlerse giymekte özgür olduklarını anlatıyorum. Kadınlar da pantolon giymek için yıllarca mücadele etmedi mi?"



Klip atlası

n DENİZ SEKİ/APTAL

Deniz Seki nihayet yeni albümündeki ilk hit şarkısı "Aptal"ın klibiyle karşımıza çıktı. Normalde albüm çıkmadan bir hafta önce filan klip gelirdi. Seki de ise tam tersi oldu.

Albüm çıktıktan epey sonra geldi klip.

"Aptal" klibinde ilginçtir; Seki makyajsız, sabah yataktan yeni çıkmış halini sakınmadan koymuş görüntüleri arasına.

Normalde bizim kadın popçular böyle şeylere pek cesaret edemez. Doğal halinin yanı sıra bir de süslenip püslenmiş, gazeteciler arasında süzülüp giden Deniz Seki görüntüleri var klipte.

En iyi klibi değil Seki’nin. Mesela bir "Doyamadım" klibi kadar iyi değil. Yine de on üzerinden altı.

n MURAT BOZ/UÇURUM

Bu şarkıyı Murat Boz’un söylediğini klibi izleyince anladım.

Gayet eğlenceli bir şarkı olmasına rağmen şarkının klibi R.E.M klibi gibi, psikolojik gerilim kıvamında seyrediyor, uyumsuzluk var yani.

Habire bir lamba sağdan sola sarkaç misali gidip geliyor.

Boz’un yüzünü arada bir görüyorsunuz. Ve o da ne, Boz’un saçları kıvırcık olmuş. Ya da özenle kıvırcık yapılmış. Kuaförden az önce çıkmış gibi Boz. Neyse, on üzerinden altı buna da.
Yazarın Tüm Yazıları