Haftalık

Görüntüyü yakalayan DHA muhabiri Soner Kocaer.

Haberin Devamı

Hisseli harikalar motosikleti

HAFTANIN FOTOĞRAFI

Görüntüyü yakalayan DHA muhabiri Soner Kocaer. Geçtiğimiz hafta Antalya Çevre Yolu-Kütükçü Kavşağı yönünde ilerleyen motoru ve üstündekileri gören herkes şaşkınlığa uğradı. Her zamanki gibi sadece sürücüde kask var, o da doğal iklimlendirme yöntemi nedeniyle bir saç aksesuvarına dönüşmüş. Sürücünün sol ayağının dibinde bir terrier, sağ ayağının dibinde bir terrier var. Belli ikisinin de bu ilk Converse üstü seyahati değil. Tüm aile püfür püfür yolculuk ediyor.

FUTBOL

Bacağımı kesin

Ganalı forvet Yeboah Atta, Konya Engelli Gücü’ne bir protez bacak karşılığı transfer oldu. Ancak burada yapılan doktor kontrollerinde, futbolcunun şu anda sakat olan ve kesilmesi beklenen bacağının kurtarılabileceği anlaşıldı. Fakat bu durumda Atta bir daha futbol oynayamayacak. Bacağının kurtulma ihtimali olduğunu öğrenen Atta; futbolu çok sevdiğini, hem Konya’da hem de Gana Ampute Milli Takımı’nda oynamak için bacağının kesilmesini istediğini söyledi.

ÇEVRE

HES zaferleri

Haberin Devamı

Yapımından vazgeçilen HES projesi sayısı üç oldu. Artvin Hopa’da yapılması planlanan Güneşli projesinden sonra, Borçka Maçahel’deki HES projesini alan firma da vazgeçti. Dağlar Enerji, tepkiler nedeniyle projeden çekilen üçüncü firma oldu. AKFEN Enerji’nin sahibi Hamdi Akın, “Biz de çevreciyiz. Tepkiler sürerken projeyi yapamayız” diyerek, Muğla Yuvarlakçay’a HES yapmaktan vazgeçmişti.

İNSAN

Diana 50 yaşında

Prenses Diana 14 yıl önce Paris’te geçirdiği trafik kazasında ölmeseydi, iki gün önce 50 yaşında olacaktı. Haber dergisi Newsweek, son sayısının kapağında Diana ile gelini Kate Middleton’i yan yana getirdi. Bilgisayarda yaşlandırılan Diana, Kate ile sokakta yürürken görülüyor.

Mini test

1. 67 kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun deniz köprüsü, geçen hafta nerede hizmete girdi?

- a.  Marmara Denizi Adalar açıklarında
- b.  Çin denizinde
- c. Adriyatik’te

2. Dokuz hafta devrederek, tüm millete zenginlik hayalleri kurduran Süper Loto’nun 22.6 milyonluk ikramiyesi hangi illere isabet etti?

Haberin Devamı

- a.  Ankara-Antalya
- b.  İstanbul-Konya
- c. Diyarbakır-Samsun

3. Güney Afrikalı bir antropolog, ünlü İngiliz oyun yazarı Shakespeare’in mezarını açtırmak istiyor, neden?

- a.  Yazdığı son oyununun metnini mezara götürüp götürmediğine bakacak
- b. Mezar taşında ‘Bu mezarı koruyanı Tanrı korusun, kemiklerimi yerinden oynatanı lanetlesin’ yazıyor. Lanetin gerçek olup olmadığını anlayacak
- c. Saç ve kemik örneği alıp esrar kullanıp kullanmadığına bakacak

4. Erciyes Dağı’nda yaptığı yürüyüş sırasında köylüler Cumhurbaşkanı Gül’e ne hediye etti?

- a.  Pastırma
- b.  Erciyes karanfili
- c. Kuzu

5. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast, geçen hafta çıkarıldığı mahkemede suçun ne kadarını üstlendi?

Haberin Devamı

- a.  Yüzde 79
- b.  Yüzde 21
- c. Fifty fifty

Cevap Anahtarı

1-b   2-a   3-c   4-c   5-b

Yazarın Tüm Yazıları