Trafik Sigortası, Türkiye'deki en yaygın sigorta türlerinden biridir. 2918 Sayılı Karayolları Kanunu gereğince kara yoluna çıkan tüm motorlu araçlar tarafından yaptırılması zorunludur. Zorunlu trafik sigortası son günlerde prim zammı ile gündeme geldi. Peki, zorunlu trafik sigortası 2022 ne kadar, kaç para olacak? Zorunlu trafik sigortası zammı hakkında bilgiler...
#Zorunlu Trafik SigortasıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki toplu açılış töreninde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT ile ilgili yaptığı açıklamada "Tutturmuşlar erken emeklilik diye. İskandinav ülkelerinin çoğu bundan battı. Bu hesap yanlış hesaptır. Seçim kaybetsek de bu işte yokum" dedi.
#HaberHazine ve Maliye Bakanlığı, 2019 yılı trafik sigortasının fiyatlarını belirledi. Sigortacılar, 2018’in başında olduğu gibi gelecek yılın ocak ayında da enflasyona bağlı zam bekliyordu. Beklenen olmadı. Bakanlık, primlerde fazladan artışa gidilmeyeceğini duyurdu. Ancak sigortanın teminat limitlerini de arttırmadı.
#YazarlarTrafik sigortası primleri ile ilgili tartışmalar sürüyor. TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, fiyatlardaki artışın, kendilerine olan güveni yok ettiğini söyledi. Hüseyin Kasap, primlerin hızla düşmesini beklediklerini aktardı.
#TOBB Sigorta Acenteleri İcra KomitesiEkonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek son dönemde tartışmalara neden olan zorunlu trafik sigortası prim artışlarına yönelik sorunun çözümü için gereken adımı attıklarını ve buna yönelik yasal düzenlemeyi tamamladıklarını açıkladı. Şimşek, 2011 yılında kaldırılan "kusur indirimi"nin yeniden uygulamaya geçeceğini söyledi.
#Zorunlu Trafik SigortasıZORUNLU trafik sigortası primlerinde son yıllarda yaşanan artışlar vatandaşı isyan ettirirken, taksi, kamyon, otobüs, minibüs gibi araçlara ‘azami prim’ uygulaması getirildi. Böylece 24 saat trafikte olan taksinin yıl içinde yaptığı kaza sayısı ve hasar miktarına bakılmaksızın sigorta primi 5 bin 400 lirayla sınırlandırıldı.
#Türkiye Odalar Ve Borsalar BirliğiKamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen, 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen, 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”u onayladı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük “borç kolaylığı”nı içeren Torba Yasa, önceki gece TBMM’den geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından sonra yürürlüğe girecek yasadan son anda sendikaların tepkisini çeken esnek çalışmayı içeren maddeler çıkarıldı. Torba yasa tasarısında işçi ve memur kesimini ilgilendiren bir çok düzenleme yapıldı.