Büyülü bir masal diyarı, sihirli bir yer ve insanın nefesini kesen muhteşem bir manzara. Özellikle sabahın ilk ışıklarında uyanıp o uçsuz bucaksız vadiye bakıyorsanız, önce güneşin bin bir rengini sonra da göğe doğru yükselen minik noktacıkların yavaş yavaş rengarenk balonlara dönüşmesini izleyip "İşte hayat bu!" diye içinizden geçirerek kocaman gülümsüyorsunuz. Evet, bu rüya ülkesi Kapadokya...
#KapadokyaBüyülü bir masal diyarı, sihirli bir yer ve insanın nefesini kesen muhteşem bir manzara. Özellikle sabahın ilk ışıklarında uyanıp o uçsuz bucaksız vadiye bakıyorsanız, önce güneşin bin bir rengini sonra da göğe doğru yükselen minik noktacıkların yavaş yavaş rengarenk balonlara dönüşmesini izleyip "İşte hayat bu!" diye içinizden geçirerek kocaman gülümsüyorsunuz. Evet, bu rüya ülkesi Kapadokya...
#KapadokyaŞu sıralar başı fena halde dertte olsa da, Yunanistan yiyip içmekten de kolay kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. Üstelik bu komşumuzun yemek kültürü de eğlence kültürü de bizleri epey etkiledi. Hala pek çok restoranda bile onların meze ve yemek pişirme yöntemlerine sıkça rastlıyoruz. Yunan ve Rum lezzetlerini mönüsünde en iyi değerlendiren restoran ve meyhaneleri yazarlara, gurmelere ve bu kültüre aşina isimlere sorduk.
Dolma bahsine geçen haftadan devam ediyoruz. Bu dizinin fikir babası Yılmaz Karakoyunlu. Üstelik annesi Melek Hanım’ın, bakır tencerede mangal üstünde pişen ince sarılmış lahana dolmasının tarifini de paylaştı. Ben de asma yaprağında enginar dolması tarifimi ekleyerek mevzuya katkıda bulundum