Bir kek kalıbından genellikle tatlı ürünler çıkmasına daha çok alışkınız. Bunun yanında bazen ters köşe yapıp fırına tuzlu bir keki verdiğinizde harika bir tarifle karşılaşıyorsunuz. İşte karşınızda yumuşacık zeytinli bir kek… Tabii sadece zeytinle kalmıyor aynı zamanda bol sebzeli bol vitaminli.
#Yıldız Öz SamahaGirit Osmanlı’dan kopunca büyük acılarla Türkiye’ye gelen göçmenler başta Çukurova olmak üzere Akdeniz, Ege ve Marmara kıyılarına serpiştirildi. Mübadillerle birlikte yepyeni bir yemek kültürü de taşındı bu topraklara. Giritliler mutfakları kadar uzun ömürleriyle de dikkat çekti. Uzmanlar Girit Diyeti adıyla literatüre giren otçul mutfağın bunda büyük rolü olduğunu söylüyor. Mübadil çocuğu Yüksel Hançerli ‘Girit Mutfağının Çukurova’daki İzleri’ kitabıyla bu mutfağın peşine düştü