Pırasalı ve etli poğaça

Güncelleme Tarihi:

Pırasalı ve etli poğaça
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2012 11:05

Sabah kahvaltılarınızı daha keyifli bir hale getirmek istiyorsanız bu tarifi denemeniz de fayda var!

Haberin Devamı

Hamuru için

2 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için

3 pırasanın beyaz kısımları
200 gr kuşbaşı dana eti
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Tuz, karabiber

Üzeri için

Çörek otu
Kırmızı pul biber

(6 Kişilik) Hazırlanışı:

Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için pırasayı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Dana etini ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. içine hazırladığınız harçtan paylaştırıp üzerini kapatın. Kenarlarını iyice yapıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve kırmızı pul biber serperek 170 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.


Zeytinli kek tarifi!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!