Avrupa’da Hollanda, Almanya ve Belçika’da ortaya çıkan zehirli yumurta krizi, bazıları Asya’da 19 ülkeye yayıldı. Kriz nedeniyle milyonlarca yumurta imha edildi. Skandal sadece Hollanda’da 150 milyon euroluk zarara yol açtığı, Avrupa genelinde ise 150 çiftlik geçici kapatıldı.
#Zehirli YumurtaKanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği dün 8 ilde Banvit’e fason üretim yapan işletmelerin para kazanamadıkları gerekçesiyle 30 Ağustos’tan itibaren civciv yetiştirmeyeceklerini, bu durumun Banvit ile sınırlı kalmayacağını duyurdu. Ancak BESD-BİR Başkanı Sait Koca, “Üretici bizim başımızın tacıdır. Eylem kararı alınırsa bindikleri dalı kesmiş olurlar” dedi.
#BESD-BİRÇanakkale'de çekilen bu görüntü görenleri şaşırtıyor. Çanakkale'de dalış yapan Müjdat Turan, su altında yüzlerce denizanasının fotoğrafını çekti. Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Turan, "Çanakkale Boğazı'nda yıllardan beri dalıyorum. Bu yoğunlukta ay denizanası olması çok şaşırtıcı." ifadelerini kullandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Türkoğlu "Aslında normal bir durum değil. İklimsel değişimin, hem kara hem deniz sistemlerimizi etkilediği, dolayısıyla canlıların üreme davranışlarının değiştirdiğini gösteriyor." diye konuştu.
#ÇanakkaleÇanakkale'de çekilen bu görüntü görenleri şaşırtıyor. Çanakkale'de dalış yapan Müjdat Turan, su altında yüzlerce denizanasının fotoğrafını çekti. Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Turan, "Çanakkale Boğazı'nda yıllardan beri dalıyorum. Bu yoğunlukta ay denizanası olması çok şaşırtıcı." ifadelerini kullandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Türkoğlu "Aslında normal bir durum değil. İklimsel değişimin, hem kara hem deniz sistemlerimizi etkilediği, dolayısıyla canlıların üreme davranışlarının değiştirdiğini gösteriyor." diye konuştu.
#Ay DenizaltısıDeniz kestanesi, dikenleri nedeniyle tatilcilerin ‘korkulu rüyası’ olan bir deniz canlısıdır. Türkiye’de hem ekonomik hem de besin değeri açısından çok fazla bilinmeyen deniz kestanesi, Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerinde afrodizyak özelliği nedeniyle popüler gıda maddelerinden biridir. İşte, deniz kestanesi hakkında bilgiler
#DenizkestanesiYediğimiz besinlerin satın alınması ve pişirilmesi dışında nasıl saklandıkları, korundukları da çok önemlidir. Besin değerlerini kaybetmemek ve tazeliklerini kaybetmeden tüketmek için saklama şartlarına dikkat etmeliyiz...
#Besinleri Saklama YöntemiErgene Nehri, Trakya’nın candamarıydı yıllarca. Bu bölgedeki tarım üretimini verimi Ergene’nin suyuna bağlıydı. Ancak, son 30 yılda bölgenin sanayileşmesi candamarını adeta kangren haline getirdi. Kanser vakalarındaki artıştan sonra da bölge halkı artık tepkisini gösteriyor. Sonuçları itibariyle Trakya’nın Çernobili’ne dönen Ergene’yi bilim, hukuk ve sivil toplum ayağından üç önemli isimden dinledik.