Mısır'ın tarihi anlara tanıklık eden başkenti Kahire,geçtiğimiz pazar hayli ilginç bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in görevden çekilmesinisağlayan protestoların düzenlediği Tahrir Meydanı'nda, Mısırlı bir 'şair'inicat ettiği, 'uçan ve aynı zamanda yüzen' otomobilin test sürüşügerçekleştirildi. Buzzfeed'in haberine göre; 'karada giden, havada uçan,denizde yüzen' aracın fikir babası Eşref el Bendari, kendisini aynı zamanda'mucit' olarak görüyor. Hatta son verdiği söyleşilerden birinde "dünyanınçehresini değiştirebileceğine inandığını" söylemiş. Bendari'nin bu çok amaçlı aracına verdiği isim ise 'MısırCanavarı'. Bu 'canavar', Bendari'nin açıklamalarına göre; kendi ürettiğienerjiyle gidiyor ve saatte 120 kilometre hıza ulaşabiliyor. Hatta İsrail veABD, canavara kancayı takmış bile. Haklarını almak için birbiriyleyarışıyorlarmış. Haberde, 21 kişinin yedi yıllık çalışmasının ürünü olduğubelirtilen 'Mısır Canavarı'na devlet madden değil ama manen destek olmuş. Nasılmı? Tabii ki Tahrir Meydanı'nda güvenliği sağlayarak... Tabii, deneme sürüşü, kısa süre içinde alay konusu oldu.Çünkü çok kabiliyetli bu araç uçmayı bir kenara bırakın karada bile gitmeyibaşaramadı. Bunun üzerine birkaç Mısırlı aracı itip motorunu çalıştırmayaçabaladı.
#UçanABD’nin Baltimore şehrindeki Francis Scott Key köprüsü bir konteyner gemisinin çarpması sonucu çöktü, çok sayıda araç nehre düştü. Akılalmaz kazada can kaybının şimdilik 6 kişi olduğu düşünülüyor. Peki kazanın sebebi ne, geminin köprüyü yıkmasından önceki birkaç dakikada neler yaşandı?
#Baltimoreİstanbul’un Karadeniz’e yakın kuzey ilçeleri Başakşehir ve Arnavutköy’ü vuran selden geriye çamur, iki ölüm acısı ve büyük maddi zarar kaldı. Başakşehir’de kafede otururken sele kapılan 57 yaşındaki Yıldız Yurtseven ile İkitelli’deki evi suyla dolan 32 yaşındaki Gineli İmara Kebe hayatlarını kaybetti.
#Başakşehir“Seninle olamazdık biliyordum / Bile bile yine seni seviyordum / Yollarımız bir değildi biliyordum / Şimdi neden neden canım bu özlem / Aşığınım yanında olamasam da / Aşığınım sana dokunamasam da / Geri dönüş olmasa da / Sonsuza dek aşığınım.” Fedon’un yıllar önce yazdığı ve seslendirdiği ‘Aşığınım’ şarkısı hala çok popüler, hala milyonlar tarafından biliniyor, söyleniyor. Öyle ki ismini bilmeyenler ona ‘Aşığınım abi’ diye sesleniyor. Terzilikten şarkıcılığa adım attığı yaklaşık 40 yıllık sanat hayatı boyunca 5 albümüyle insanları kendine hayran bırakan Fedon, bugün de bu şöhretini korumayı başaran bir isim. Peki, nasıl? Tam bir Bodrum aşığı olan ve ilklere imza atan usta sanatçı, bunun sırrının ‘işini doğru yapmaktan geçtiğini’ söylüyor.
#1TÜRKİYE bu yıl 40 milyondan fazla turistle yeni rekorlara koşuyor. Ülkemiz nüfusunun yarısı kadar ziyaretçi olacak bu sene. Antalya’ya gelen turist sayısı 7 milyonu aştı. Turizm tarihinin en iyi yılı olan pandemiden önceki 2019’daki patlamanın yaşandığını söylüyor turizmciler. Peki, böylesine büyük bir pastadan bu yılın ilk 7 ayında İzmir’in payına ne düştü? Var elbet bir şeyler, ama dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip İzmir’in potansiyelinin çok altında. Toplam 779 bin yabancı turist gelmiş İzmir’e ocak-temmuz ayları arasında. Aynı dönemde 7 milyon turist çeken Antalya’nın onda biri kadar.
#1Yazın Saros Körfezi’nin İstanbul’a en yakın sularında kulaç atmak isteyenlerle dolup taşan Mecidiye Köyü, şu sıralar bomboş. Sahilde denize koşanlar, bahçe tezgâhlarından alışveriş yapanlar yok. Aceleyle görülecek bir müze, bir tarihi eser, ya da gitmek isteyeceğiniz bir sinema da yok. Mecidiye’de sadece saf doğa var.
#HürriyetDünyayı derinden etkileyen Covid-19 pandemisi ve küresel iklim krizi, başta ilaç olmak üzere pek çok sektörde ürün ve hammadde yetersizliği yaşanmasına yol açtı. Uzmanların ‘kıtlık ekonomisi’ adını verdiği bu dönemde, ileri teknoloji ülkeleri çip kriziyle boğuşurken, Türkiye kuraklık nedeniyle, tarım ve sulama alanlarında ciddi sorunlarla karşı karşıya. Sudan kömüre, tuvalet kağıdından palyaçoya, işte karşı karşıya olduğumuz kıtlıkları uzmanlarla konuştuk...
#İklim KriziYaz tatili dendi mi akla hemen deniz, kum ve güneş üçlüsü gelir. Ama hem pandemi hem de müsilaj insanları doğanın içinde tatile yönlendirmiş durumda… Biz de uzmanlara bu yıl kamp atılacak, bungalov ya da butik otellerde hatta Tiny House’larda da konaklama yapılabilecek yaylaları sorduk. 5 bölge ve 14 şehirden harika 22 yaylayı hurriyet.com.tr’ye anlattılar…
#YaylalarKurban Bayramı tatili belki de en çok Ege ve Akdeniz bölge-sine yaradı. Bölgedeki durumu biz de yerinde gözlemledik. Antalya’da tarihi Kaputaş Plajı’ndan başladığımız yolculuğa, Patara antik kentinden devam ettik. Bayramın ilk günü ise Fethiye Ölüdeniz’deydik. Pansiyonlar, villalar ve plajlar genelde kalabalıktı. Ancak sosyal mesafeye dikkat ediliyordu. Şezlong fiyatları 10 TL’den başlarken, yiyecek içecek ücretleri de 20-35 TL arasındaydı.
#GazetehaberleriManş Denizi’ni geçen arabadan üç tekerlekli çocuk bisikletine, bilinen en eski gök küreden zoetropa kadar ilginç objeler Rahmi M. Koç Müzesi’nin zengin koleksiyonunda yer alıyor. Ziyaretçilerini geçmişte kısa bir yolculuğa çıkaran müze; ulaşım, bilim ve teknoloji tarihini aktarıyor.
#Tuhaf Objeler SergisiÜçgen çatılı, bahçe içinde bir ev... Pencerelerinde çiçekli perdeleri, önünde kıvrılarak giden yolu olan. Yanında dikili ağacı, bahçesinde el ele tutuşmuş insanları ile... Bir çocuğun elinden çıkmış gibi naif. Suyun üzerinde bu resmin onlarcası yüzüyor. Ve yanı sıra başka dilekler. Onlardan bazılarına biraz da mahcup göz attık. Hıdrellez dileklerinin bu yaz gerçekleşmesi temennisiyle...
#HıdrellezMerkezi Miami’de olan Royal Caribbean International, dünyanın en büyük gemisi Harmony of the Seas’i İngiltere’de tanıttı. 362 metre uzunluğu ile Eyfel Kulesi’nden büyük olan Harmony of the Seas’te Nişantaşı, Karaköy ve Etiler’den daha çok yeme, içme ve eğlence adresi var.
#Miami’