Dünyanın en büyük gemisi

Merkezi Miami’de olan Royal Caribbean International, dünyanın en büyük gemisi Harmony of the Seas’i İngiltere’de tanıttı. 362 metre uzunluğu ile Eyfel Kulesi’nden büyük olan Harmony of the Seas’te Nişantaşı, Karaköy ve Etiler’den daha çok yeme, içme ve eğlence adresi var.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük gemisi Harmony of the Seas’in ilk yolcuları ile birlikte İngiltere’deydim. 1 milyar Euro’ya inşa edilen, 18 katlı, 6 bin 400 yolcu kapasiteli ve 362 metre uzunluğundaki yüzen şehir ile İngiltere Southampton, Fransa St. Nazaire arası iki günlük küçük bir tur yaptık.
Harmony of the Seas’te, dünya markalarının yer aldığı çok büyük bir alışveriş merkezi, her gün sahnelenen profesyonel gösteriler, Central Park, sörf havuzları, su kaydırakları, dünyadaki yüzen en büyük fitness ve spa salonu başta olmak üzere birçok aktivite ve mekan bulunuyor.
65 metre yüksekliği nedeniyle Boğaz Köprüsü’nden geçemeyecek olan Harmony of the Seas, hazirandan ekime kadar Barcelona ve Roma’dan birer hafta sürecek Akdeniz’de turları düzenleyecek. Ekimde Miami’ye gidecek olan gemi, kasımdan itibaren Miami’den Karayipler’e tur organize edecek.

Haberin Devamı

Cruise ‘zengin tatili’ değil

Yılın 52 haftası gezi programları hazırlayan Royal Caribbean’ın Türkiye İletişim ve Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, Miami’ye gidiş-dönüş uçak bileti fiyatına bir hafta tatil sunduklarını belirtti. Canyılmaz, “Denize kıyısı olan tüm ülkeler ayağınıza, Bodrum’da her şey dahil bir tatil ile aynı paraya geliyor” dedi.

 

Londra’da rakı meze

İstanbul Doors’un kurucu ortaklarından Levent Büyükuğur, geçtiğimiz yıl Frescobaldi ailesi ile Londra’da İtalyan restoranı açmıştı. Türk mutfağından lezzetlerin yer alacağı bir lokanta açmak için kolları sıvayan Büyükuğur Yosma’sı daha açılmadan Londra’da popüler oldu. “Yosma London, geliyor” diye haber olan Büyükuğur, Yosma London’ın ikinci şubesini de Covent Garden’da açmayı planladıklarını söyledi.

 

3. yaş kutlaması

İşadamı Tuğrul Koparan’ın kızı İnci Koparan, People Mag adlı dergisinin üçüncü yaşını İstanbul Şişli Radisson Blu Otel’de kutladı. Davete Figen Kıral, Elif Gönlüm, Seycan Tanfer, Pervin Ersoy, Petek Ertüre, Pınar Hotiç, Ece Kıral, Sitare Akdilek, Gülnur Güneş, Fulya Elmas Gündoğdu ve Ayşe Kucuroğlu gibi birçok ünlü isim katıldı. Lansmanda Tuğçe Postoğlu’nun The Black Dress markasının tasarımları da bir defile ile sunuldu. Dergilerin satışından elde edilen gelir ise Yaratıcı Çocuklar Derneğine bağışlandı.

 

Haberin Devamı

Klasik otomobil sergisi

Özgörkey Şirketler Grubu’nun İzmir’de geçen yaz açtığı, klasik otomobil müzesi KEY Museum, İstanbul’u ziyaret ediyor. Murat ve Selim Özgörkey kardeşler, müzenin en özel otomobillerini alıp bugün İstanbul’a gelecek. Klasik otomobillere ilginiz varsa Anadolu yakasının lüks emlak projelerinden olan Bağdat Caddesi’ndeki Park Residences Cadde’de yapılacak sergiyi kaçırmayın derim.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları