Geleneksel lezzet yuvalama, zahmetli bir o kadar da lezzetli çorba tariflerinden biri. Yuvalama aynı zamanda. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyesi Gaziantep mutfağının en bilinen yemeği. Peki, yuvalama nasıl yapılır? İşte yuvalama tarifi…
#Yuvalama NedirTürkiye’nin dört bir yanında yetişen bitkiler yemeklere kattıkları lezzet kadar çaylarıyla da şifa kaynağı. Antioksidan özelliğiyle Arapgir’in mor reyhanından Antakya’nın sindirimi kolaylaştıran zahterine, Isparta’nın gülünden Nizip’in nanesine... Bu hafta 15 Aralık Dünya Çay Günü vesilesiyle Anadolu’nun şifalı bitki çaylarının peşinde bir tura çıkalım.
#HürriyetAnalı kızlı çorbası, Adana'nın en meşhur yemeklerinden biri. Başlangıç olarak ikram edilen analı kızlı çorbası, oldukça ve doyurucu zahmetlidir. Peki, namını Türkiye’nin dört bir yanına yayan ve gibi bölgelerde ana yemek gibi tüketilen analı kızlı çorbası nasıl yapılır? Adım adım analı kızlı çorbası tarifi…
#Analı Kızlı ÇorbasıNESLİ tehlike altındaki caretta carettaların Akdeniz’deki en büyük yuvalama alanı olan Belek Turizm Merkezi’nin Boğazkent kısmında, yaklaşık 1000 metrelik sahil, iş makineleri ve traktörler ile tarla gibi sürülerek, düzleştirildi. Kum tepeleri yok edilen kumsalda caretta carettalara ait 50 yuva, sürme ve düzenleme işlemi sonrası kayboldu. Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) Başkanı Dr. Ali Fuat Canbolat, sahildeki bu işlemin Serik Belediyesi tarafından yapıldığını söylerken, Belediye Başkanı Enver Aputkan, kendisinin bu yönde talimatı olmadığını, kimin yaptığının belirlenmesi için talimat verdiğini söyledi.
#AntalyaYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiSahan Kebap Restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan kendisini Antep ve Türk mutfağına adamış bir işadamı. Sadece eski ve köklü tarifleri toplamakla kalmıyor kurduğu dernek vasıtasıyla tüm bu birikimi kitaplara aktarıyor. Onunla Antep mutfağının inceliklerini konuştuk