İSTANBUL Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı, Öztiryakiler Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, Türkiye Vagon Sanayi AŞ’nin (TÜVASAŞ) “milli tren” üretimi çalışmaları çerçevesinde açtığı restoran vagonu ihalesinin şartnamesini incelerken gözü “referans” bölümüne takıldı:
#Yazarlar1957’de izciliğin 50’nci yılı için Birmingham’da düzenlenen uluslararası kampa katılan Vefa Lisesi’nden Yusuf Öztiryaki (sanayici), Galatasaray Lisesi’nden Ali Korur (turizmci) ve Erkut Onart (hariciyeci) ile Ankara Atatürk Lisesi’nden Mustafa Altan (emekli asker), 50 yıl sonra aynı kampa katılıp, Kraliçe Elizabeth’le ikinci kez buluşacaklar.
Bugün Türkiye’de yılda 15 bin TIR ülkemizin ihraç mallarını Yunanistan üzerinden İtalya, Fransa, İspanya, Portekiz gibi Avrupa Birliği ülkelerine taşıdığını söyleyen T.İ. Ro-Ro Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztiryaki "İhracat hızımızın artacağı bir projeye imza atıyoruz. Bugüne kadar sınırlarda yaşadığımız sıkıntıların sona ereceğini tahmin ediyorum. Gemilerimizle yılda 10 bin TIR taşımayı amaçlıyoruz. Buradan da hizmet bedeli olarak 15 milyon Euro gelir elde edebiliriz" diye konuştu.
Rahmi M. Koç öncülüğünde 1994’te Rumeli Hisarı’nda ilk mağazasını açan, bugün İstanbul’da Zincirlikuyu ve Kalamış olmak üzere iki mağazada hizmet veren, İngiliz tarzı erkek giyim markası Edwards’ın kişiye özel dikim hizmetleri deneyimli bir isme emanet edildi: İbrahim Gül. Aynı zamanda Rahmi Koç’un özel terziliğini de yapmış olan Gül bugüne kadar Ayhan Şahenk, Şarık Tara, Sakıp Sabancı, Ömer Sabancı, Yılmaz Ulusoy, Haluk Ulusoy, Göksel Arsoy, İbrahim Tatlıses ve Alican Ulusoy gibi isimlere gömlek ve takım elbise dikmiş. Onu yakından tanımaya ne dersiniz?
Türk ihracatçıları ve İtalyan işadamlarının ortaklaşa kurduğu Kepez Brindisi Ro-Ro hattı dün çalışmaya başladı. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 2007’de aylık ihracatın 8 milyar doları aşacağını belirterek, "Bu tür projelerle ihracatımızın önündeki teknik ve fiziki engelleri aşacağız" dedi.
Babası Sezai Öztiryaki’den bakır ustalığını öğrenip 1949’da İstanbul’da atölye kuran Muharrem Öztiryaki’nin çocukları, endüstriyel mutfakta dünya devi yarattı. Ozti markalı ürünler, 86 ülkeye ihraç ediliyor. Tahsin Öztiryaki, ‘Çin’e de ihracata başladık. Hedefimiz 120 ülkeye ihracat yapar hale gelmek’ dedi.
İSO meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin ilk sonuçlarına göre İSO Meclisi’ne 12 MÜSİAD üyesi girdi. İTO seçimlerinde İbrahim Çağlar-Murat Yalçıntaş’ı destekleyen ekip, İSO’da da boy gösterdi. MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat oy kullanmadığı halde seçim salonuna geldi ve ‘Siyaset her yerde olur, arkadaşlarımıza destek için buradayım’ dedi.
İstanbul'un tam orta yerinde, Vefa'da bir lise var. Adını bulunduğu semtten alan bu lise, hem ülkeye, hem mensuplarına, hem de öğretmenlerine hep vefa gösterdi. Okul mezunlarından birçoğu Osmanlı ordusunda subay olarak görev yaptı. Bingazi'den Sina'ya, Yemen'den Kafkasya'ya, Şam'dan Balkanlar’a ve Çanakkale’ye kadar onlarca cephede binlerce Vefalı ülkeleri için savaştı. Gidenlerin çoğu dönmedi. Cumhuriyet tarihi boyunca da bilimadamları, siyasetçiler, bürokratlar, çok büyük sanatçılar çıkardı. Bugün Vefa Liseliler Elif Naci, Yahya Kemal, Hasan Ali Yücel gibi övündükleri eski mezunların adlarını taşıyan sınıflarda ders yapıyor. Ve bu okul tam 130 yıldır ayakta duruyor...