Yurt Dışı Eğitim haberleri sayfasında Yurt Dışı Eğitim hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3655 Yurt Dışı Eğitim haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yurt dışında eğitim alma hayali, öğrencilere küresel bakış açısı kazandırmak, yeni kültürler deneyimlemek ve kişisel ve akademik anlamda gelişim sağlamak gibi büyük fırsatlar sunar. Ancak bu süreç, karmaşık kararlar ve potansiyel zorluklarla doludur. Güvenilir bir eğitim danışmanıyla çalışmak, bu yolculuğu basitleştirmeye yardımcı olabilir, ancak bir danışmanda ne aramanız gerektiğini, yurt dışı eğitimdeki olası tuzakları ve öğrencilerin varış sonrasında ihtiyaç duyabileceği desteği anlamak çok önemlidir. İşte veliler ve öğrenciler için bu alanlarda yol göstermeye yönelik bir rehber.
#Yurt Dışı EğitimPandemi sürecinin başlaması ile birçok ülke kendi vatandaşı olmayan kişilere sınırlarını kapattı. Ülkelerde her ay yeni seyahat kısıtlamaları gündeme gelmekte ve vize başvuru merkezleri tekrar kapanma riski taşıyor. Bu belirsiz dönemde yurt dışında eğitim görmeyi hedefleyen öğrencilerin kafalarında soru işaretleri olması kaçınılmaz. “İçinde bulunduğumuz belirsiz dönemde yurt dışında eğitim görmek hala mümkün mü?” ve “Sektör ne gibi kayıplar yaşadı?” gibi soruları yurt dışı eğitim sektöründe hizmet veren Linda Kılıçcan, Funda Aytaçoğlu, Edip Başol ve Tuğba Çubukçu ile konuştuk.
#Hazal ŞenkoyuncuBirleşik Krallık Eğitim Günleri bu yıl 3-4 Kasım’da İstanbul ve Ankara’da yapılacak. Ülkenin önde gelen eğitim ve kültür organizasyonlarından British Council’in düzenlendiği etkinlikte öğrenciler, veliler ve eğitim danışmanları ile öğrenciler biraraya gelecek.
#British CouncilAnne-babalar için çocuklarının eğitimi her zaman en hassas konu. Hangi ülkeyi seçmeli, hangi okullara başvurmalı, TOFEL, IELTS, SAT gibi testlere ne zaman girmeli? Uzmanına sorduk. Eğitim danışmanlığı hizmeti veren FutureMinds’ın kurucusu Ömür Yeğinsu’dan anne-babalar için tavsiyeler...
#Yurt Dışında EğitimTürk öğrencilerin son yıllarda üniversite eğitimi için Malezya'yı da tercih etmeye başladığını belirten uzmanlar, "En çok tıp, eczacılık ve diş hekimliği ilgi görüyor. Yaşam giderlerinin yıllık 5 bin doları geçmemesi ve öğrencilerin haftada 20 saate kadar çalışma iznine sahip olması, yurt dışı eğitimde Malezya'yı cazip kılıyor" dedi.
#Yurt Dışı EğitimYurt dışında eğitim alma hayali, öğrencilere küresel bakış açısı kazandırmak, yeni kültürler deneyimlemek ve kişisel ve akademik anlamda gelişim sağlamak gibi büyük fırsatlar sunar. Ancak bu süreç, karmaşık kararlar ve potansiyel zorluklarla doludur. Güvenilir bir eğitim danışmanıyla çalışmak, bu yolculuğu basitleştirmeye yardımcı olabilir, ancak bir danışmanda ne aramanız gerektiğini, yurt dışı eğitimdeki olası tuzakları ve öğrencilerin varış sonrasında ihtiyaç duyabileceği desteği anlamak çok önemlidir. İşte veliler ve öğrenciler için bu alanlarda yol göstermeye yönelik bir rehber.
#Yurt Dışı EğitimMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), yasal statü verilmesini öngören uluslararası anlaşma karara bağlanana kadar Charles De Gaulle ve Pierre Loti okullarının ana sınıfları ve ilkokullarının birinci sınıflarına 1 Ocak 2024'ten itibaren 2024-2025 eğitim öğretim yılı ve sonrasını kapsayacak şekilde yeni Türk öğrenci kaydedilmeyeceğini, aynı şekilde ara sınıflara da yeni nakil öğrenci alınmayacağını bildirdi.
#Milli Eğitim BakanlığıLGS merkezi sınav puanıyla öğrenci alan yabancı özel okullarda serbest kayıt döneminin sona ermesiyle, tercih süreci de tamamlanmış oldu. Özel okulların pek çoğu, geçen yıla göre 4 katı bulan fiyat artışlarına ve 1 milyon TL’ye varan yıllık eğitim ücretlerine rağmen kontenjanlarını doldurdu.
#LGSKişisel gücümüz ve cesaretimiz artıyor. Bu dönemi kendimizi keşfetmek, korkularımızla yüzleşmek için kullanabiliriz. Venüs’ün çekici kılan gücü üzerimizde. Arkadaşlarla eğlenmek ve flört etmek için önümüzde harika birkaç gün var. Para konusunda da şanslıyız.
#Dinçer GÜNERMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlığın yurt dışı teşkilatında görev yapan eğitim müşavirleri ve eğitim ataşeleriyle çevrim içi toplantıda bir araya geldi. Tekin, 'Türk kültürü gibi konuların yanı sıra Türkiye'nin o ülkelerle geliştirmek istediği ilişkiler doğrultusunda daha başarılı sonuçlar elde edileceğine inanıyorum.' dedi.
#AnkaraMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne Nazan Şener’in yerine Ali Karagöz, MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı görevine Mehmet Fatih Leblebici’nin yerine Ercan Türk atandı. MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü’nde ise Murat Süt’ün yerine atanan Fethi Fahri Kaya göreve başladı.
#MEBHaftaya ilişkilerde beklenmedik değişikliklerle başlıyoruz. Ani ayrılıklar gündeme gelebilir, bağımsızlık arzuları önplana çıkabilir. Güven konusunda aklımızda bazı soru işaretleri oluşabilir. Çarşambadan sonraysa bir iyileşme sürecine giriyoruz. Bize acı veren eski düşünceleri değiştirip dönüştürmek için de iyi bir zamandayız. İletişim becerilerimiz artarken sürpriz kazançlar elde edebiliriz.
#BurçBilindiği gibi günümüzde toplumlar giderek daha fazla çok kültürlü ve çok dilli hâle geliyor. Öyle ki dünya nüfusunun yarısından fazlasının iki dilli olduğu tahmin ediliyor. Bu durumun en temel nedenleri arasında, göç hareketlerini, turizm, iletişim imkânlarının gelişimini, farklı kültürleri tanıma ve bilgi kaynaklarına erişme arzusunu, artan ticarî ve diplomatik temasları ve evlilikleri sayılabiliriz.
#Konuk YazarTürkiye’de, yurt dışı eğitim danışmanlarının tek bir çatı altında toplandığı en kapsamlı ve en çok üyeye sahip Yurt Dışı Eğitim Danışmanları Birliği (YEDAB), iş birliği yaptığı yurt dışı liselerinden bazıları ile “yurt dışı lise eğitimi” hakkında bir eğitim etkinliği düzenledi.
#EğitimSizi çok kıymetli bulduğum bir etkinlikten haberdar etmek istiyorum. Araştırmacı, sorgulayan, yeniliklere açık, global insanlar yetiştirmek, bu insanlara sürecin başından sonuna dek yol göstermek hedefiyle yola çıkan Global Leaders, yine öğrencilerini okullarla buluşturuyor.
#Ankara