Gelinim Mutfakta 40. haftanın üçüncü bölümünü tamamladı. Hafta içi her gün çeyrek altın, cuma günleri ise beş bilezik ile ödüllendiren Gelinim Mutfakta’da gelinler bu kez zorlu bir yemek ile kayınvalidelerin karşısına çıktı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu, çeyrek altın kime gitti?
#Gelinim MutfaktaSıradan köfte tariflerinden sıkıldınız mı? Yumurta dolgulu köfte, davet sofralarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday. Yumurta dolgulu köfteyi, mevsim yeşilliklerinden oluşan salata ile servis ederek oldukça özen gösterilmiş tabaklar hazırlayabilirsiniz. Peki, yumurta dolgulu köfte nasıl yapılır?
#Yumurta Dolgulu KöfteDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabJash-Herman Chef’in yeri Kınalıada iskelede. Önü plaj. Sabah kahvaltıya gidebilir, denize girebilir, 70 çeşit meze, 48 çeşit ara sıcaktan öğle ve akşam yemeğinizi seçebilirsiniz. Yanında da Türkçe, Rumca, Ermenice ve yabancı müziklerle dans edip mutluluktan pelte olmuş halde şehre dönebilirsiniz.
#EMRE AYDINTütsülenmiş dana sosisli hot dog... Tikka masala soslu tavuk... Fajita... Süt reçelli churros... Galataport’ta açılan Vandal’ın menüsüne uluslararası mutfaktan örnekler ve modernize edilmiş sokak yemekleri hâkim. Ayrıca Türk usulü serpme kahvaltı da var. Reçelleri ev yapımı, bal Erzincan’dan...
#Galataport