Yükseköğretim Kurumları haberleri sayfasında Yükseköğretim Kurumları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4682 Yükseköğretim Kurumları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
YÖK tarafından açıklanan istatistiklere göre, Türkiye'de 2018-2019 öğretim yılında üniversitelerde 7 milyon 740 bin 502 öğrenci eğitim alıyor. Öğrencilerden 7 milyon 134 bin 674'ü devlet; 595 bin 116'sı vakıf üniversitelerinde; 10 bin 712'si de vakıf meslek yüksekokullarında. Üniversitelerde 74 bin 391'i kadın, 91 bin 834'ü erkek olmak üzere toplam 166 bin 225 akademisyen görev yapıyor.
#ÜniversiteÖğretmen Hakan Bengül, öğrencileri için tüm edebiyat dersini kendi tasarladığı bir ‘kutu oyunu’na sığdırdı. Sayfalarca ezber yapmak yerine eğlenerek öğrenmeyi sağlayan ve Bengün tarafından ‘Mahlas’ adı verilen oyun, öğrencilerin edebiyata olan ilgisini ve başarısını artırdı. Öyle ki; 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de ilk bine 4 öğrenci sokmayı başaran okulun öğrencisi Elif Rana Atiş, Türkiye 178’incisi olarak Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı.
#Kutu OyunuYKS sınav ve başvuru tarihi ne zaman? sorusu yanıt buldu. YKS 2024 yani diğer bir ifade ile üniversite sınavı başvuru tarihi ÖSYM 2025 sınav takvimi ile netleşti. Önümüzdeki yıl üniversite sınavı ne zaman sorusu girecek adaylar için merak ediliyor. YKS 2025 sınav takvimi TYT, AYT,YDT oturum saatleri de bu bağlamda araştırılıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) her yıl milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. ÖSYM 2024 sınav takvimi 13 Kasım Çarşamba günü yayınlandı. Peki, YKS sınavı ve başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar
#YKS Ne Zaman 2024Eğitim öğretim yılının ilk ara tatili okullarda ders zilinin çalmasıyla sona erdi. Anaokulundan lise kademesine kadar yaklaşık 20 milyon öğrenci, hafta sonlarıyla beraber 9 gün süren tatilin ardından okula yeniden ‘merhaba’ dedi.
#2024-2025 Eğitim Öğretim YılıHaziran ayındaki lise ve üniversite sınavına hazırlıklar çoktan başladı. Meslek hayatım boyunca sınav hazırlık kurslarını beğenmeyip beş kez değiştireni, özel öğretmenlerin kapısında sıra bekleyeni, piyasadaki tüm test kitaplarını çocuğun odasına yığan aileleri çok gördüm. Peki faydası oluyor mu?
#LGSYKS sınav ve başvuru tarihi ne zaman? sorusu yanıt buldu. YKS 2024 yani diğer bir ifade ile üniversite sınavı başvuru tarihi ÖSYM 2025 sınav takvimi ile netleşti. Önümüzdeki yıl üniversite sınavı ne zaman sorusu girecek adaylar için merak ediliyor. YKS 2025 sınav takvimi TYT, AYT,YDT oturum saatleri de bu bağlamda araştırılıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) her yıl milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. ÖSYM 2024 sınav takvimi 13 Kasım Çarşamba günü yayınlandı. Peki, YKS sınavı ve başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar
#YKS Ne Zaman 2024ÖSYM YÖKDİL 1 ve 2 sınav tarihi belli oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan 2025 sınav takvimine göre birçok sınavın yapılacağı tarih belli oldu. YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı), Türkiye'de yükseköğretim kurumlarında yapılan yabancı dil yeterlilik sınavlarından biridir. YÖKDİL, özellikle akademik kariyer yapmayı düşünenler ve yüksek lisans veya doktora programlarına başvuracak adaylar için önemlidir. Peki, ÖSYM 2025 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? İşte YÖKDİL 1 ve 2 sınav tarihi 2025!
#YÖKDİL 1 2025Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2025 yılı sınav takvimini açıkladı. Buna göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 21-22 Haziran 2025’te yapılacak. Diğer yandan takvimde, Milli Eğitim Akademisi’nin açılmasıyla değişen öğretmen alım sistemiyle birlikte KPSS Eğitim Bilimleri oturumunun kaldırıldığı, ilk kez düzenlenecek olan MEB Akademi Giriş Sınavı ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin 13 Temmuz 2025’te yapılacağı görüldü.
#ÖSYMTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Bütün dünyada hakkaniyetin, adaletin, barışın ve insanlığın yeniden kurulduğu bir dünya sisteminin kurulması için mücadele edeceğiz.' dedi.
#TBMM BaşkanıNazlı Can Bedük, 11 yaşında devlet korumasına alındı. Ankara Saray Sevgi Evleri’nde yetişen Bedük, burada müzik yeteneğini keşfedip, gitar çalmaya başladı. Bedük, lise eğitimini tamamladıktan sonra ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı kazanıp konservatuvara girdi.
#Nazlı Can BedükOkulların açılmasıyla, 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri için kritik sene de başladı. İyi bir lise hayali kuran 8’inci sınıf öğrencilerinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava, iyi bir üniversiteyi hedefleyen 12’nci sınıfların ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye hazırlık için yaklaşık 8 ay zamanları var. Peki hedefe giden yolda doğru çalışma planları nasıl yapılmalı, tempo ne zaman artırılmalı? Uzmanlara sorduk...
#LGSMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın tarihini henüz açıklamamış olsa da iyi bir lisede eğitim almak isteyen öğrenciler çalışmaya çoktan başladı. Ancak sınava hazırlık maliyeti bu yıl geçen yıla göre iki kat arttı. Geçtiğimiz yıl 200- 250 TL’ye alınabilen yardımcı test kitabının maliyeti bu yıl 500 TL’yi aşıyor. Ayrıca özel ders, çevrim içi eğitim platformları deneme sınavları derken maliyet giderek yükseliyor.
#MEB2025 yılı ÖSYM sınav takvimi merakla bekleniyor! YKS, KPSS, ALES, MSÜ, YDS ve DGS gibi pek çok kritik sınavın tarihleri, ÖSYM tarafından açıklanarak adayların hazırlık süreçlerine yön verecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) gibi büyük sınavların yanı sıra; akademik hedeflere ulaşmak için önemli olan ALES, MSÜ, YDS ve DGS gibi sınavların tarihleri de 2025 ÖSYM takviminde yer bulacak. Adaylar, bu tarihler doğrultusunda çalışma planlarını düzenleyerek sınavlara daha etkili bir şekilde hazırlanma fırsatı elde edecek. Peki, ÖSYM sınav takvimi 2025 yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? İşte ÖSYM 2025 sınav takvimine dair ayrıntılar…
#ÖSYM Sınav Takvimi 2025Bu yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne sadece 2 öğrenci yerleşti. Öğrenciler, üniversitenin 60 kişilik sınıfında en öndeki sıralara oturup hocalardan özel ders niteliğinde eğitim alıyor.
#Aksaray ÜniversitesiMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, “Öğrencilerimizin yükseköğretime geçişte beceri örgüsü temelli bir müfredatı değerlendirebilecek bir sınav sistemi ortaya konması için çalışacağız. Bugünkü öğrenciyi sadece çoktan seçmeli bir sınavla belirlemenin kötürüm bir yaklaşım olacağı şüphesiz” dedi.
#Ömer Faruk YelkenciÖZYES (Özel Yetenek Sınavı), Türkiye'deki bazı üniversitelerde belirli bölümlere öğrenci alımı için uygulanan bir sınav sistemidir. Özellikle sanat, spor, müzik, güzel sanatlar, mimarlık ve benzeri alanlarda eğitim veren fakültelere başvuru yapmak isteyen öğrenciler için gereklidir. Bu sınav, adayların ilgili alandaki yeteneklerini değerlendirmek amacıyla yapılır ve genellikle üniversiteler tarafından ayrı olarak düzenlenir.
#ÖzyesMEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılına ait örgün eğitim istatistiklerini yayınladı. Verilere göre Türkiye’deki okul sayısı 75 bin 647 oldu. Bir önceki yıl bu rakam 75 bin 19’du. Okul öncesi ve ortaöğretimdeki öğrenci sayısında ise düşüş var. Liseden mezun olan öğrenci sayısı yaklaşık 1 milyon azaldı...
#ÜniversiteTürkiye, eğitim sistemini modernleştirmeye devam ederken, öğrenci refahını ve bireyselleştirilmiş öğrenmeyi ön planda tutan uluslararası eğitim modellerini keşfetmeye yönelik artan bir ilgi var. Öğrenci merkezli yaklaşımlarıyla tanınan Finlandiya, Türkiye’nin okul sistemlerinde daha fazla verimlilik sağlamak için adapte edebileceği cazip bir model sunuyor.
#Ebru DoğduBu yıl tamamlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından milyonlarca öğrenci hayallerindeki üniversiteye kavuştu. Çiçeği burnundaki yeni öğrenciler, ‘üniversiteli oldum’ heyecanı ile geleceklerini belirleyecek önemli adımları atmaya başladı.
#Konuk YazarBirleşmiş Milletler (BM), 2016 yılında 17 başlık altında Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini kabul etti ve 2030 yılına kadar hedeflerin gerçekleşmiş olması bekleniyor. Bu maddelerden 6 ve 7’nci maddeler hariç diğer 15 maddenin hepsi, üniversitelerin, sürdürülebilirlik başlığında üstlenebileceği; çevresel, toplumsal, ekonomik ve sosyal boyutları içeren faaliyetler.
#Konuk Yazarİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’de 2024-2025 akademik yılının açılış dersini Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar verdi. ‘Beyin Kanseri Tedavisi İçin Potansiyel Bir Aday’ başlıklı dersi veren Prof. Dr. Sancar’a öğrencilerden yoğun ilgi vardı. Sancar dersinde ‘EDU’ olarak bilinen bir molekülün beyin kanserine karşı çözüm üretebileceğine yönelik çalışmalarını anlattı. Sancar ve ekibinin çalışmaları ölüm oranı çok yüksek olan beyin kanserine karşı bir çözüm potansiyeli ortaya çıkarıyor..
#Aziz SancarMillî Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ve diğer öğretim programlarına uygun şekilde hazırlanarak dağıtılan ücretsiz ders kitaplarının özel okullarda okutulup okutulmadığı konusunda gerekli takibin yapılması, ders kitaplarını okutmayan özel okullar hakkında ise inceleme başlatılması kararı aldı.
#Özel Öğretim Kurumları