Son birkaç yıldır gündemi ciddi şekilde meşgul eden yapay zekâ teknolojilerinin potansiyel riskleri hakkında birçok uyarı yapıldı. Son olarak Britanya Yapay Zekâ Güvenlik Zirvesi’nde aralarında Çin ve ABD’nin de olduğu 28 ülke deklarasyon imzaladı. Bu metin yapay zekâ teknolojilerinin yarattığı risklerin, doğası gereği uluslararası nitelikte olduğunu vurguluyor.
#Yapay ZekâUlaşım sektörünün geleceğinde sadece elektrikli otomobiller, motosikletler ya da farklı özelliklerle donatılmış uçaklar yer almıyor. Şu an çok sayıda firma uçan otomobil ve uçan taksi modelleri üzerinde aktif olarak çalışmalar yürütüyor. İşte onlardan en çarpıcı örnekler...
#Uçan Otomobil“Mart 2016’dan bu yana TÜBİTAK tarafından fonlanan geniş kapsamlı bir projede Aselsan, Hacettepe Üniversitesi Yapay Görme Araştırma Laboratuvarı ve Özyeğin Üniversitesi olarak Ankara Emniyeti için otomatik görsel analiz yapabilecek bir Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) üzerinde çalışıyoruz.”
#Şahver Kaya‘Element AI’ adlı dünyanın önde gelen yapay zekâ şirketinin kurucusu Yoshua Bengio, “Yapay zekânın yanlış kullanılması halinde bütün bir gezegenin geleceği söz konusu” derken, dünyada ‘Katil Robotları Durdurun Kampanyası’ Sözcüsü profesör Noel Sharkey, “Katil robotlar için birçok prototip geliştirildi ve test edildi. Bunların insanlık için sonuçları vahim olur” diyor.
#Yapay ZekâGeçtiğimiz yıl Microsoft, AI ile güçlendirilmiş bir zamanlama firması olan Genee'yi satın alarak ve Eylül ayında Microsoft AI ve Araştırma Grubu'nu kurarak yapay zeka (AI) alanında önemli adımlar atmıştı. Şimdi ise bu akım, doğal dil işlemleri üzerine yoğunlaşan yeni derin öğrenim firması Maluuba'nın satın alınması ile devam ediyor.
#Microsoft